May 04, 2021

Savory Oats with Peas and Fried Egg (morning bowl)


Makes 1 serving

1 medium yellow onion, chopped

2 tablespoons old-fashioned oats

3 tablespoons canned peas, drained

1 egg

Salt, black ground pepper to taste

Vegetable oil for frying

Non-stick cooking spray

Spray a medium skillet with non-stick cooking spray. Add vegetable oil and heat over medium-high heat until hot. Add chopped onions and cook for 4 minutes or until tender. Stir frequently with a wooden spoon or heatproof spatula. Lightly sprinkle with salt and black pepper. Add old-fashioned oats and cook for two more minutes, stirring frequently. Add peas and continue to sauté for two more minutes. If you like to add some favorite spice, please do it at the end of the cooking.

Remove from heat and place the mixture on a medium plate. 

Wipe the pan with a paper towel. Spray again with non-stick cooking spray and add a bit of vegetable oil. Crack an egg into the pan. Cook for three minutes or until white is completely set. Remove from pan and season with salt and pepper. Place over the oat-onion mixture. 

Serve immediately. If you like pickles, you can add them.


Жареная овсянка с луком, зеленым горошком и жареным яйцом.

На 1 порцию

1 средняя головка лука, мелко нарезанная

2 столовые ложки овсянки

3 столовые ложки консервированного горошка, отцедить воду

1 яйцо

Соль, черный молотый перец по вкусу

Растительное масло для жарки

Антипригарный кулинарный спрей

Сбрызнуть сковороду антипригарным спреем. Добавить растительное масло и нагреть на среднем или сильном огне до горячего состояния. Добавить нарезанный лук и тушить 4 минуты или до готовности. Помешивать часто деревянной ложкой или термостойкой лопаткой. Слегка посыпать солью и черным перцем. Добавить овсяные хлопья и готовить еще две минуты, часто помешивая. Добавить горошек и продолжать обжаривать еще две минуты. Если вы хотите добавить любимые специи, сделайте это в конце приготовления.

Снять с огня и выложить смесь на тарелку среднего размера.

Протереть ковороду бумажным полотенцем. Снова сбрызнуть антипригарным спреем и добавить немного растительного масла. Разбить яйцо над сковородой. Жарить три минуты или до полного застывания белого цвета. Снять со сковороды и приправить солью и перцем. Выложить поверх овсяно-луковой смеси.

Подавать немедленно. Если вам нравятся соленые огурцы, можете добавить их.



No comments: