January 06, 2024

Buttery twists with Almond filling


Yield 24 medium size cookies

Dough

2 cups all-purpose flour
1/4 teaspoon salt
12 tablespoons (about 150 gram) butter, divided
2 tablespoon milk, room temperature
1 teaspoon white vinegar
1 large egg

Filling

7 oz (about 200 gram) almond paste or marzipan, room temperature
2 egg whites
1/2 cup powdered sugar
1/2 cup ground almonds or almond meal

Egg wash

2 egg youks, whick by folk
A couple tablespoons thinly sliced almonds
Powdered sugar for dusting (optional)

To the dough, place the flour and salt in a large bowl. Whisk to combine. Shred 8 tablespoons cold butter on a large hole in the grater and add to a flour mixture, tossing to coat. Using your hands, crumble butter and flour until the mixture is buttered.

In a small bowl, add milk and egg and whisk together with the fork. Add to a buttered mixture and pour vinegar. Gently knead the dough and shape it into a 1-inch thick square. Wrap it in plastic wrap before chilling for an hour.

Place 4 tablespoons butter at room temperature in a small bowl. Remove the dough from the refrigerator and roll it out into a 1/2-inch rectangle or square on a lightly floured surface.

Smear half of the butter all over the dough. Start laminating the dough and folding the dough in thirds. Turn the dough 90 degrees and repeat rolling, smearing with the rest of the butter, folding, and rotating 3 more times before chilling or freezing for later use. I left dough in a plastic wrap in the refrigerator for a night.

For the filling, mix  all ingredients and set aside. Divide into 2 equal portions.

Place a parchment paper on a large baking sheet and grease with a bit of vegetable oil and non-stick baking spray.

Remove the dough from the refrigerator and unwrap it. Divide into 2 equal portions. Roll out each portion into a 12 x 5-inch rectangle and spread half the filling all over the dough. Fold dough over the marzipan mixture starting with a long side and press lightly. Cut into 12 1-inch wide stripes and twist to form a bow. Place the pastries on a baking sheet lined with parchment paper. Repeat with the other portion of the dough.

Preheat the oven to 400 F (200 C). Refrigerate a baking sheet with pastries for 40 minutes. Remove from the refrigerator, brush each cookie with egg wash, and sprinkle with sliced almonds. Bake for about 25 minutes, 15 minutes on a lower shelf and 10 minutes on - upper one.

Remove from the oven and cool off completely on a rack. Dust with powdered sugar if you wish. Keep in airtight container for about 2-3 days.

Сливочное печенье с миндальной начинкой

На 24 печенья среднего размера.

Тесто

2 чашки муки
1/4 чайной ложки соли
12 столовых ложек (около 150 граммов) сливочного масла, разделенного
2 столовые ложки молока, комнатной температуры
1 чайная ложка белого уксуса
1 большое яйцо

Начинка

около 200 грамм миндальной пасты или марципана, комнатной температуры
2 яичных белка
1/2 чашки сахарной пудры
1/2 чашки молотого миндаля или миндальной муки

Яичная смазка

2 яичных йокса, которые по народу
Пара столовых ложек тонко нарезанного миндаля
Сахарная пудра для посыпки (по желанию)

Для приготовления теста всыпать муку и соль в большую миску. Перемешать. Натереть 8 столовых ложек холодного сливочного масла на терке с большими отверстиями и добавить к мучной смеси, перемешать. Руками перетереть масло и муку, пока смесь не станет маслянистой.

В небольшую миску добавить молоко, яйцо и взбить вилкой. Добавить к масляной смеси и влить уксус. Аккуратно замесить тесто, сформировать из него квадрат толщиной 2 см. Завернуть тесть в пищевую пленку и положить в холодильник на час.

Положить 4 столовые ложки сливочного масла комнатной температуры в небольшую миску. Достать тесто из холодильника и раскатать его в прямоугольник или квадрат толщиной 1-2 см на слегка посыпанной мукой поверхности.

Смазать тесто половиной сливочного масла. Сложить тесто конвертом и повернуть на 90 градусов. Раскатать тесто опять, смазать его остальным маслом, складывая и поворачивая еще 3 раза, прежде чем охладить или заморозить для дальнейшего использования. Я оставила тесто в полиэтиленовой пленке на ночь в холодильнике.

Для начинки смешать все ингредиенты и отставить в сторону. Разделить на 2 равные части.

Выложить пергаментной бумагой большой противень и смазать ее небольшим количеством растительного масла и антипригарным спреем для выпечки.

Достать тесто из холодильника. Разделить на 2 равные части. Раскатать каждую часть в прямоугольник размером 12 х 5 дюймов и распределите половину начинки по всему тесту. Сложить тесто поверх марципановой смеси, начиная с длинной стороны, и слегка прижать. Разрезать на 12 полос шириной 2-3см каждый и скрутить. Выложить пирожные на противень, застеленный пергаментной бумагой. Повторить то же самое со вторым куском теста.

Разогреть духовку до 400 F (200 C). Поставить противень с выпечкой на 40 минут в холодильник. Достать из холодильника, смазать каждое печенье яичной смесью и посыпать нарезанным миндалем. Выпекать около 25 минут, 15 минут на нижнем уровне и 10 минут на верхнем.

Вынуть из духовки и полностью остудить на решетке. По желанию посыпать сахарной пудрой. Хранить в герметичном контейнере около 2-3 дней.


No comments: