June 19, 2024

Sauteed Ground Turkey in Veggie Sauce


Yields 4 servings

Sauce
1 tablespoon vegetable oil + more for sauté
2 medium yellow onions, chopped
2 medium garlic gloves, minced
1/2 teaspoon paprika
1/2 teaspoon chili powder
1/2 teaspoon oregano
1 tablespoon tomato paste
1 can (14.5 Ounce) tomatoes diced
Salt and pepper to taste

Meat
1 lb. ground turkey


Heat oil over medium-high heat until hot in a large skillet. Add chopped onions, sprinkle with salt/pepper, and cook for 5 to 7 minutes or until tender, stirring frequently with a wooden spoon or heatproof spatula. Add garlic, spices, and tomato paste. Add vegetable oil if needed. Cook more for about 2 minutes, stirring a couple of times. Add diced tomatoes and whisk together. Sauté for about one minute, remove from heat, and store in a large plastic bowl. Set aside.

Don't clean up the skillet. Add ground turkey, vegetable oil, and sprinkle with salt and pepper. Using a spoon or tongs, break the turkey apart in a pan. Cook undisturbed for 5 minutes. Using the same spoon or tongs, break the turkey into crumbles. Continue to cook, stirring occasionally, until no longer pink anywhere, about 6 to 7 minutes more.

While the turkey is cooking, process vegetable sauce with a stand-up mixer until smooth. Pour sauce into the turkey and sauté more for about 3 minutes. Remove from heat.

Serve with green salad, and sprinkle with some chopped parsley and dill.


Тушенный фарш из индейки в овощном соусе

На 4 порции.

Соус
1 столовая ложка растительного масла + еще для соте
2 средние желтые луковицы, нарезанные мелко
2 средних зубчика чеснока, измельченные
1/2 чайной ложки паприки
1/2 чайной ложки порошка чили
1/2 чайной ложки орегано
1 столовая ложка томатной пасты
1 банка (14,5 унций) помидоров, нарезанных кубиками
Соль и перец для вкуса

Мясо
1 фунт (около 500 грамм) фарша из индейки

Нагреть масло на среднем или сильном огне в большой сковороде, пока оно не станет горячим. Добавить нарезанный лук, посыпать солью/перцем и тушить 5–7 минут или до готовности, часто помешивая деревянной ложкой или жаропрочной лопаткой. Добавить чеснок, специи и томатную пасту. При необходимости добавить растительное масло. Готовить еще около 2 минут, пару раз помешивая. Добавить консервированные нарезанные кубиками помидоры и перемешать. Обжаривать около одной минуты, снять с огня и хранить в большой пластиковой миске. Отложить в сторону.

Не вытерать сковороду. Добавить фарш из индейки, растительное масло, посыпать солью и перцем. Ложкой или щипцами разбить индейку на сковороде. Готовить, не мешая, 5 минут. Той же ложкой или щипцами разбить индейку на мелкие крошки. Продолжать жарить, периодически помешивая, пока нигде не перестанет быть розовым, еще примерно 6–7 минут.

Пока индейка готовится, измельчиь овощной соус миксером до получения однородной массы. Вылить соус в индейку и обжаривать еще около 3 минут. Снять с огня.

Подать с зеленым салатом, посыпав мелко нарезанной петрушкой и укропом.


No comments: