October 11, 2025

One Pot Meal with Vermicelli


Yield 1 large serving or 2 medium ones

8-10 cherry tomatoes, halved
1/2 medium red onion, chopped
1 cup spinach, chopped
2 medium cloves garlic, minced
1/4 cup salsa (medium)
1/3 cup heavy whipping cream
1/4 cup vegetable broth
1 blob vermicelli (dry munhbean thick noodle) or tagliatelle (spaghetti)
1/2 teaspoon paprika
1 teaspoon vegetable oil
salt and black pepper to taste
a little parmesan when cooked (optional)
Fresh herbs to decorate


Grease an 8-inch saucepan with vegetable oil. Place the dry vermicelli in the center of the pan and pour the salsa over it. Arrange the cherry tomatoes, red onion, and spinach around the pasta. Sprinkle with garlic, paprika, salt, and pepper. Pour in the cream and broth.

Cover with a lid and bring to a simmer over medium heat. Simmer for about 10 minutes, or until the cream is mostly evaporated, stirring frequently. Taste and adjust salt and pepper if needed.

Remove from heat, plate, and sprinkle with fresh herbs and cheese. Serve immediately.

Вермишель с овощами

На 1 большую порцию или 2 средние

8-10 помидоров черри, разрезанных пополам
1/2 средней красной луковицы, нарезанной мелко
1 чашка шпината, нарезанного
2 средних зубчика чеснока, измельченных
1/4 чашки сальсы (средней остроты)
1/3 чашки жирных сливок
1/4 чашки овощного бульона
1 комок вермишели (сухой толстой лапши из бобов мунхэан) или тальятелле (спагетти)
1/2 чайной ложки паприки
1 чайная ложка растительного масла
соль и черный перец по вкусу
немного натертого пармезана для посыпки (по желанию)
свежая зелень для украшения

Смазать глубокую сковороду диаметром 20 см растительным маслом. Выложить в центр сухую вермишель и полить её сальсой. Вокруг пасты разложить помидоры черри, красный лук и шпинат. Посыпать чесноком, паприкой, солью и перцем. Залить сливками и бульоном.

Накрыть крышкой и довести до кипения на среднем огне. Тушить около 10 минут или до полного испарения сливок, часто помешивая. Попробовать и при необходимости добавить соль и перец.

Снять с огня, выложить на тарелку и посыпать свежей зеленью и сыром. Подать немедленно.

No comments: