March 17, 2007

Chicken liver pate with walnuts (Guekhakhte Leber)


Chicken liver pate with walnuts (Guekhakhte Leber)

4 Servings

6 oz boiled cooked chicken liver, 1 onion chopped, 1 tsp. salt, 1/2 tsp. freshly ground peppers, 3 tbsp white wine, 4 oz cooked chicken, 2 oz ruffly chopped walnuts, 1 clove minced garlic, parsley for decoration

Combine chicken, onion, chicken liver, walnuts and garlic in food processor or blender and blend just until smooth. Add wine, pepper and salt to taste and blend again. Sprinkle with additional parsley. Serve with warm toasts, matzoh and crackers

Паштет из куриной печени с грецкими орехами

На 4 порции

175 гр (6 oz) отвареной куриной печени, 1 зубчик чеснока, раздавленный, 3 ст л хереса, 125 гр (4 oz) отваренного мяса курицы, 50 гр (2 oz) мелко нарезанных грецких орехов, 50 гр (2 оz) мелко нарезанного свежего белого лука, перец, петрушка для украшения.

Вложить в кухонный процессор куриную печень, чеснок, куриное мясо, лук и грецкие орехи. Размолоть до получения однородной массы. Вынуть массу из чашки кухонного комбайна и заправить хересом, солью и перцем. Разложить по индивидуальным тарелкам и украсить свежей петрушкой. Подавать с теплыми тостами, мацой или соленым печеньем.

No comments: