September 25, 2007

Dilled potato-cucumber salad


Dilled potato-cucumber salad

Most of potato salads become soggy and mushy almost immediately after they are made and mixed. This one is a good exception, because it's also good on next day. One thing, please keep refrigerated it. In addition, this recipe is healthier than other ones.

1 lb. new potatoes, 1/3 cup sour cream (can be substituted on yogurt or light mayonnaise. I always use mix of sour cream and mayo), 1/4 cup chopped pickles, 2 Tbs. chopped fresh dill, 2 tsp. capers, rinsed, drained, 1 seedless cucumber, thinly sliced (about 2 C).

Cover potatoes with cold water in pot, and bring to a boil. Add pinch of salt, reduce heat to medium, and cook 20 minutes, or until tender.Meanwhile, combine sour cream, pickles, dill and capers in bowl.Drain potatoes, slice in half, and return to pot. Warm over medium heat 1 to 2 minutes to dry out slightly.Toss potatoes and cucumber with sour cream mixture. Season with salt and pepper, and serve.

Картофельный салат (новая версия американского "деликатеса")

500 грамм свежего картофеля (желательно красного), 1/3 чашки сметаны (можно заменить на йогурт или майонез. Я предпочитаю смесь сметаны и майонеза), 1/4 мелко нарезанных консервированных или кислых огурцов, 2 столовые ложки мелко нарезанного укропа, 2 чайные ложки каперсов* (capers), 1 средней величины свежий огурец нарезанный на тонкие дольки (около 2 чашек)

Налить холодную воду в кастрюлю, закипятить и вбросить свежий картофель. Добавить соль и варить около 20 минут. Картофель должен быть мягким, но не переваренный. Тем временем, смешать сметану, кислые огурцы, укроп и каперсы.

Отцедить картофель, дать немного остыть и нарезать на небольшие кусочки. Переложить в ту же кастрюлю без воды и поставить на огонь на 1-2 минуты. Снять с огня, дать полностью остыть и добавить к остальным ингридиентам. Все хорошо перемешать. Посолить и поперчить по вкусу.

* - Для тех, кто еще не знаком с этим продуктом, пожалуйста прочитайте.

Many people are not familiar with magazine "Vegetarian Times". I would highly recommend browsing some recipes. My personal opinion is that many of the recipes are quite unique and healthy, easy and less expensive.

Recipe from Vegetarian times

No comments: