December 12, 2016

Zucchini Rice vegetable soup


Make 4-5 servings

4 cups vegetable stock
3 medium potatoes, peeled, cut into medium chunks
1 tablespoon vegetable oil
1 medium sweet onion, peeled, diced
2 medium carrot, peeled, diced
1 medium (8 inch) zucchini, cut into half-moons
1/4 cup frozen peas,
3 tablespoons long-grain dry rice
1/4 teaspoon garlic-chili sauce
1 cup water

Salt and pepper to taste

Coat the bottom of the pan with 1 tablespoon vegetable oil. Heat the pan on medium high heat until the oil is shimmering. Add the chopped onion and stir to coat the onions with the oil. Spread the onions out evenly over the pan and let cook for 5-8 minutes, stirring occasionally. Sprinkle with salt and add carrots and 1 more tablespoon of vegetable oil. Continue to saute for more 8 minutes.

While onion and carrots saute, heat vegetable broth in the large soup pan on medium high heat until almost reach boiling point. Add potato and simmer for 3-5 minutes. Add onion-carrot mixture, some salt to simmering vegetable broth with potatoes and simmer for 3-5 minutes. Add zucchini, peas, water, rice, garlic-chili sauce, bring to boil again and simmer for more 10-15 minutes.

Serve warm with sour cream and diced green onions


Суп с зелеными кабачками и рисом.

На 4-5 порций

4 стакана овощного бульона
3 средних картофелины, очищенной и нарезанной на средние кусочки
1 столовая ложка растительного масла
1 средняя по размеру головка лука, ощищенная и мелко нарезанная
2 средних моркови, очищенные и нарезаннэ на кубики
1- 20 см зеленый кабачок, нарезанные на полумесяцы
1/4 чашки замороженного горошка,
3 столовые ложки сухого риса
1/4 чайной ложки garlic-chili  соуса
1 (250 мл) стакан воды

Соль и перец по вкусу

Разогреть сковороду на среднем огне, добавить 1 столовую ложку растительного масла. Добавить нарезанный лук. Периодически помешивая, тушить 5-8 минут. Посыпать солью и добавить еще растительное масло и морковь . Обжаривать в течении 8 минут.

В то время как лук и морковь обжаривается, нагреть в большой кастрюле овощной бульон на среднем огне. Добавить картофель и варить на медленном огне в течение 3-5 минут. Добавить поджаренную смесь лука и моркови, немного соли и варить в течение 3-5 минут. Добавить кабачки, зеленый горошек, воду, рис, garlic chili соус. Довести до кипения и варить на небольшом огне еще 10-15 минут. Проверить на соль и перец. Если нужно, добавить.

Подавать теплым со сметаной и мелко нарезанным зеленым луком


No comments: