April 17, 2017

Wheat cream kneidlach for chicken soup (pareve)


For 4-5 servings

100 ml boiling chicken broth
1 & 1/2 tablespoon pareve margarine
3 oz. ( around 100 gram) wheat cream
1 large egg

The best time to make these delicate and fluffy kneidlach is 10 minutes before the end of cooking of chicken soup.  Take 100 ml boiling chicken broth and pour into a small pot. Heat the broth and margarine over medium heat. When the margarine is melted, add the wheat cream all at once and beat it with a wooden spoon until the mixture comes together and forms a dough.  Take off the heat and add 1 egg. Mix everything very well. Using hands, form small balls and drop into simmering soup. Simmer for 10 minutes.


Манные шарики для куриного бульона

На 4-5 порций

100 мл горячего куриного бульона
1 & 1/2 столовой ложки маргарина
100 грамм манки
1 большое яйцо

Эти шарики готоватся за 10 минут до окончания варки куринного бульона. Налить 100 мл бульона в небольшую кастрюлю и добавить маргарин. Поставить на средний огонь и подогреть до полного растворения маргарина. Не снимая с огня, всыпать манку и деревянной ложкой замесить тесто. Снять с огня и добавить яйцо. Все хорошо перемешать. Сформировать шарики  и вбросить в бульон. Варить 10 минут.

2 comments:

Joyce said...

What is wheat cream?

Anonymous said...

Farina