July 10, 2017

Buttermilk Coleslaw with Green Onions and Cilantro


Serves 4

1 pound cabbage (about 1/2 medium head), red or green, shredded fine (6 cups)
table salt
1 medium carrot, shredded on box grater
½ cup buttermilk
2 tablespoons mayonnaise
2 tablespoons sour cream
1 small shallot, minced (about 2 tablespoons)
1 tablespoon minced fresh cilantro leaves
1 teaspoon lime juice
½ teaspoon granulated sugar
2 scallions, sliced thin
⅛ teaspoon ground black pepper

Toss shredded cabbage and 1 teaspoon salt in colander or large mesh strainer set over medium bowl.

Let stand until cabbage wilts, at least 1 hour or up to 4 hours. Rinse cabbage under cold running water. Press, but do not squeeze, to drain; pat dry with paper towels. Place wilted cabbage and carrot in large bowl.

Stir buttermilk, mayonnaise, sour cream, shallot, cilantro, lime juice, sugar, scallions, 1/4 teaspoon salt, and pepper together in small bowl. Pour dressing over cabbage and toss to combine; refrigerate until chilled, about 30 minutes. (Coleslaw can be refrigerated for up to 3 days.)


Салат из красной капусты с луково-кефирным соусом

На 4 большие порции

500 грамм красной капусты (около половины средней головки), тонко нашинкованной (около 6 чашек)
столовая соль
1 средняя морковь, натертая на крупной терке
½ чашки кефира или buttermilk
2 столовые ложки майонеза
2 столовые ложки сметаны
около 2 столовых ложек натертыго на мелкой терке лука
1 столовая ложка малко нарезанных свежих листьев петрушки
1 чайная ложка сока лайма
½ чайной ложки сахара
2 стебеля зеленого лука
⅛ чайная ложка молотого черного перца

В дуршлаге смешать 1 чайную лохку соли и нашинкованную капусту и дать постоять по крайней мере 1 час или 4 часa. Прополоскать капусту под холодной проточной водой и отжать от воды; Переложить капусту в небольшую миску и добавить морковь.

Перемешать кефир, майонез, сметану, лук, петрушку, сок лайма, сахар, зеленый лук и перец в небольшой посуде. Заправить этим соусом салат и попробoвать на соль. Если мужно добавить.

Охладить в холодильнике около 30 минут. (Салат прекрасно сохраняется в холодильнике в течении 3 дней).


Recipe from American Test Kitchen

No comments: