October 24, 2017

Glazed Soy Sauce Brown Sugar Chicken Thighs


The best part of the recipe is a sauce, which compliments chicken in many ways.

Servings 4

1/2 cup brown sugar
1/2 cup soy sauce
2 Tablespoons white vinegar
1 Teaspoon ground ginger
4 cloves garlic , minced
4 chicken thighs
1 Tablespoons olive oil


Preheat the oven to 375 degrees. Rub the thighs with the olive oil. Salt and pepper the thighs on both sides. Place them in a 10 inch ovenproof skillet . (I used a cast iron skillet).  Saute the thighs 3 -5 minutes without moving them until skin is lightly browned.

Transfer the chicken to a plate, pour off any drippings from frying. Place the chicken thighs back into the pan, skin side up. Pour the soy sauce mixture over the chicken. Roast about 25 minutes ( baked 35 minutes), basting occasionally until chicken is cooked through and juices run clear. Serve with the sauce and vegetables.


Куриные бедрышки в сладкoм соевом соусе.

На 4 порции

1/2 чашки коричневого сахара
1/2 чашки соевого соуса
2 столовых ложки столового уксуса
1 чайная ложка молотого имбиря
4 зубчика чеснока, мелко нарезанного
4 куриных бедра
1 столовая ложка оливкового  масла

Нагреть духовку до 375 Фаренгейт.
Посолить, поперчить и полить оливковым маслом курятину.
Поджарить в течении 3 -5 минут на разогретой сковороде до светло коричневого цвета.

Переложить поджаренную курятину в форму с бортиками кожурой наверх. Смешать все ингридиенты для соуса и залить курицу. Запекать  около 25 минут (я запекала 35 минут). Каждые 3-5 минут поливать соусом. Курятина готова, когда сок будет прозрачным, т.е. без крови. Подавать курятину теплой с соусом.

Соус просто прекрасен.



Recipe comes from Bunny's warm oven

No comments: