October 29, 2021

Lavash Bread Wrap with Suluguni Cheese (Low carb recipe)


Yield 2 servings (2 medium size wraps per serving)

Lavash is a soft, thin unleavened flatbread and is made with flour, water, and salt.

2 Lavash sheets (12 x 10-inch)

2 teaspoons olive oil

1 cup suluguni cheese, shredded on a large holes of the grater

1 cup cherry tomatoes, halved

2-3 tablespoon parsley or dill, finely chopped

salt, ground pepper to taste

Line a medium frying pan with parchment paper. Roll out each sheet of lavash on a flat surface and brush with olive oil. Sprinkle with some salt and cheese all over lavash. Place pieces of tomatoes on top of the cheese and sprinkle with chopped herbs. Per your wish, dust again with some salt and pepper. Cut in half each sheet.

Place wraps on parchment paper and heat the frying pan on medium for about 3-4 minutes until lavash is bright brown. Turn on the other side and fry for about 2-3 minutes.

Remove from the skillet and cool for about 3-4 minutes. Serve warm immediately.


Роллы из лаваша с сыром сулугуни

На 2 порции (2 ролла среднего размера на порцию).

Лаваш - это мягкие тонкие пресные лепешки, которые готовят из муки, воды и соли.

2 листа лаваша (12 x 10-дюймов)

2 чайные ложки оливкового масла

1 чашка сыра сулугуни, натертого на больших отверстиях терки

1 чашка помидоров черри, разрезанных пополам

2-3 столовые ложки мелко нарезанной петрушки или укропа

соль, молотый перец по вкусу

Выложить сухую сковороду среднего размера пергаментной бумагой. Раскатать каждый лист лаваша на ровной поверхности и смазать оливковым маслом. Посыпать лаваш солью и сыром. Сверху на сыр выложить кусочки помидоров и посыпать измельченной зеленью. По вашему желанию, снова посыпать солью и перцем. Разрезать пополам.

Выложить роллы на пергаментную бумагу и нагреть сковороду на среднем около 3-4 минут, пока лаваш не станет ярко-коричневым. Перевернуть на другую сторону и жарить примерно 2-3 минуты.

Снять со сковороды и остудить примерно 3-4 минуты. Подать в теплом виде.


Recipe source



No comments: