March 15, 2022

Bruschetta with Tomato and Lox

Yield 4 servings (2 medium slices of rye bread per serving)

8 medium slices rye bread

2 medium cloves garlic

2 large tomatoes, chopped and drained

2 teaspoons olive oil

1 teaspoon lemon juice

1 tablespoon parsley, chopped

2-3 teaspoons mayonnaise

Salt and ground black pepper to taste

In a large bowl, toss tomatoes with olive oil, lox, parsley, lemon juice, salt and pepper. Set aside.

Heat a large-sized skillet over medium heat, and toast the bread directly in the pan. Just put the bread directly on the hot pan and let it crisp and brown, 1-2 minutes per side. Remove from the skillet on a large plate and give a couple minutes to cool off.

Rub garlic into a warm bread and smear with mayonnaise. Spoon a generous amount of tomato mixture onto each bread slice. Serve immediately.


Брускетта с помидорами и соленым лососем

На 4 порции (2 средних ломтика ржаного хлеба на порцию)

8 средних ломтиков ржаного хлеба

2 средних зубчика чеснока

2 больших помидора, мелко нарезанных и отжатых от лишней жидкости

2 чайные ложки оливкового масла

1 чайная ложка лимонного сока

1 столовая ложка петрушки, мелко нарезанной

2-3 чайные ложки майонеза

Соль и молотый черный перец по вкусу

В большой миске смешать помидоры с оливковым маслом, лососем, петрушкой, лимонным соком, солью и перцем. Отложить в сторону.

Нагреть большую сковороду на среднем огне и поджарить хлеб на сухой сковороде. Просто положить хлеб на горячую сковороду и дать ему подрумяниться, по 1-2 минуты с каждой стороны. Снять со сковороды и выложить на большую тарелку и дать пару минут остыть.

Натереть чесноком теплый хлеб и намазыть майонезом. Выложить приготовленную томатную смесь на каждый ломтик хлеба. Подать немедленно.


No comments: