January 28, 2024

Morning Toasts with Warm Buttered Crabmeat and Citrus


Yields 4 serving (2 bread slices per serving)

8 medium size square bread slices, cut diagonally

2 tablespoons' mayonnaise

1 medium size orange

2 tablespoons butter

8 oz. imitation crab meat, chopped

1 teaspoon lemon juice

2 teaspoons fresh parsley, chopped finely

Pomegranate seeds for decorations

Salt, ground black pepper to taste

Zest the orange, and using a sharp knife, cut all the bitter white pitch of the citrus. Cut into rounds first, then into small pieces. Place into a small bowl and set aside.

In a medium skillet, melt the butter over moderate. Add the crab meat and cook steering until heated through, about 2-3 minutes. Sprinkle with salt and ground black pepper. Remove from the heat and place into a large bowl. Add zest, lemon juice, pieces of orange, and parsley. Mix well.

Clean the skillet with paper towel, return to the heat, and warm the bread for 1-2 minutes on each side. Place the bread on a board and smear it with some mayonnaise. Evenly distribute the crabmeat mixture on each toast and sprinkle with pomegranate seeds.

Serve immediately, warm.


Утренние тосты с теплым крабовым мясом и апельсином

На 4 порции (2 ломтика хлеба на порцию)

8 квадратных ломтиков хлеба среднего размера, разрезанных по диагонали

2 столовые ложки майонеза

1 апельсин среднего размера

2 столовые ложки сливочного масла

около 250 грамм крабовых палочек, нарезанных на мелкие куски

1 чайная ложка лимонного сока

2 чайные ложки свежей петрушки, мелко нарезанной

Зерна граната для украшения

Соль, молотый черный перец по вкусу

Натереть цедру с апельсина и острым ножом срезать горькую белую кожуру. Сначала нарезать апельсин кружками, затем небольшими кусочками. Поместить в небольшую миску и отложить в сторону.

В средней сковороде нагреть сливочное масло на умеренной температуре. Добавить крабовое мясо и тушить, пока оно не прогреется, около 2–3 минут. Посыпать солью и молотым черным перцем. Снять с огня и переложить в большую миску. Добавить цедру, лимонный сок, кусочки апельсина и петрушку. Хорошо перемешать.

Вытереть сковороду, вернуть на огонь и прогреть хлеб по 1-2 минуты с каждой стороны. Выложить хлеб на доску и смазать майонезом. Равномерно распределить смесь крабового мяса на каждом тосте и посыпать зернами граната.

Подать сразу, теплым.


Idea for the recipe from "Real food" magazine published by Byerly's and Lunds.

No comments: