March 12, 2022

Healthy Broccoli Potato Soup


Yields 8 Servings

1 large red onion finely chopped

4 large carrots thinly sliced

2 pounds Yukon gold potatoes peeled & diced

19 ounce can white kidney beans drained & rinsed

1 large broccoli cut into bite size florets, approx. 8 cups of small florets

6 cups low sodium vegetable broth

½ cup nutritional yeast

1 teaspoon garlic powder

½ teaspoon dried thyme

sea salt to taste

1 cup unsweetened cashew milk or soy milk, or coconut milk (I used whipping cream)

Add the onion and carrots to a large pot with a tablespoon or two of water. Sauté until slightly softened, about 2 minutes.

Add the potatoes, beans, broth, nutritional yeast, thyme and garlic powder to the pot and bring to a boil over high heat. Reduce heat and simmer until the potatoes are easily pierced with a fork, about 8 minutes. Then add the broccoli and simmer 5 more minutes.

Turn off the heat and using a slotted spoon, remove and set aside about 4 cups of the veggies. Then puree the remaining soup in the pot, using an immersion blender. Or you may transfer to a stand blender in batches, using caution when pureeing hot liquids. Return the reserved 4 cups of veggies to the pot, stir in the plant milk and taste for salt. I added ½ a teaspoon at this point, but salt to your taste. Then serve and enjoy.

Recipe comes from This Healthy Kitchen

March 04, 2022

Carrot Cake Hamantaschen


Yields about 36 medium size cookies

1 cup packed shredded fresh carrots on the smallest holes (about 4-5 extra-large carrots, peeled)

1/2 cup (8 tablespoons) butter, room temperature

1/4 teaspoon salt

1 & 1/3 cups all-purpose flour

1 teaspoon baking powder

1/4 teaspoon ground ginger

1/4 teaspoon ground cardamom

Filling

1 cup raisins

1/2 cup brown sugar

3/4 cup water, boiled

1/4 teaspoon salt

1/2 teaspoon lemon juice

A couple of pinches for cayenne pepper

1 tablespoon cornstarch

1 & 1/2 tablespoons water, room temperature

1/2 cup walnuts, chopped

Idea for filling All recipes


For the filling, add raisins and boiled water to a large bowl. Leave for about 3-5 minutes. Add brown sugar and mix well. Using a standup mixer, puree mixture and salt, and lemon juice. Bring to boil on medium heat, lower the heat and simmer for about 3 minutes.

Mix cornstarch and water until smooth, and add to the simmering mixture. Cook for about 3-4 minutes until the mixture will be thickened. Remove from the heat and cool completely. Add walnuts and mix well.

Filling might be made in advance and kept covered on a kitchen counter.

To make a dough, mix butter, salt, and carrots in a large plastic bowl. In a medium bowl, add spices, baking powder, and flour. Mix well, and add dry mixture into carrot one. Knead the dough adding some more flour if needed.

Preheat oven to 350 F (180 C). Place parchment paper on a large rimmed baking sheet and spray with non-stick baking spray.

Divide dough into 4 equal parts and make balls. On a lightly floured surface roll out one ball into 1/4 inch thick. With a 3-inch cutter cut out as many rounds as possible. Transfer rounds with a metal spatula to a large baking sheet, arranging about 1/2 inch apart. Reroll scraps and cut out more rounds. Put almost 1 teaspoon filling in center of each round and fold up edges to form triangular cookies resembling a tricornered hat, pinching corners together and leaving filling exposed. (Pinch dough tightly enough so seams are no longer visible and sides are taut enough to prevent cookies from leaking filling as they bake.) Repeat with rest of the balls.

Bake for 25-30 minutes. Remove from the oven and cool completely. Sprinkle with powdered sugar. Keep in an airtight container at room temperature 5 days.


Морковные ументашен с начинкой из изюма

На 36 штук печенья среднего размера.

1 чашка натертой свежей моркови на самых маленьких отверстий (примерно 4-5 очень больших морковок, очищенных)

1/2 чашки (8 столовых ложек) сливочного масла комнатной температуры

1/4 чайной ложки соли

1 и 1/3 чашки универсальной муки

1 чайная ложка разрыхлителя

1/4 чайной ложки молотого имбиря

1/4 чайной ложки молотого кардамона

Начинка

1 чашка изюма

1/2 чашка коричневого сахара

3/4 чашки воды, кипяченой

1/4 чайной ложки соли

1/2 чайной ложки лимонного сока

Пара щепоток кайенского перца

1 столовая ложка кукурузного крахмала

1 и 1/2 столовые ложки воды, комнатной температуры

1/2 чашки грецких орехов, мелко нарезанных

Для начинки в большую миску добавить изюм и горячую кипяченую воду. Оставить примерно на 3-5 минут. Добавить коричневый сахар и хорошо перемешат;. С помощью вертикального миксера сделать пюре, добавить соль и лимонный сок. Довести смесь до кипения на среднем огне, уменьшить огонь и варить около 3 минут.

Перемешать кукурузный крахмал и воду до получения однородной массы и добавить к кипящей смеси. Варить около 3-4 минут, пока смесь не загустеет. Снять с огня и полностью остудить. Добавить грецкие орехи и хорошо перемешать.

Начинку можно приготовить заранее и хранить накрытой на кухонном столе.

Для теста, смешать масло, соль и морковь в большой пластиковой миске. В среднюю миску добавить специи, разрыхлитель и муку. Хорошо перемешать и добавить сухую смесь в морковную. Замесить тесто, при необходимости добавить еще немного муки.

Разогреть духовку до 350 F (180 C). Вылосить пергаментной бумагой большой противень с бортиками и сбрызнуть антипригарным спреем для выпечки.

Разделить тесто на 4 равные части и скатать шарики. На слегка посыпанной мукой поверхности раскатать один шарик в пласт толщиной 5 мм. С помощью 3-дюймовой круглой формы для нарезки печенья вырезать как можно больше кружков. Раскатать обрезки и вырезать еще больше кругов. Положить почти 1 чайную ложку начинки в центр каждого круга и защипить края, чтобы сформировать треугольное печенье, напоминающее треуголку, защипывая углы вместе и оставляя начинку открытой. (Тесто нужно защипнуть достаточно плотно, чтобы швы больше не были видны, а края были достаточно тугими. Это предотвратить вытекание начинки из печенья во время выпекания.) Металлической лопаткой перенести на большой противень, расположив на небольшом расстоянии друг от друга. Повторить то же самое с остальными шариками.

Выпекать 25-30 минут. Вынуть из духовки и полностью остудить. Посыпать сахарной пудрой. Хранить в герметичном контейнере при комнатной температуре до 5 дней.


February 24, 2022

Ground Beef and Bulgur Warm Salad with Quick Tomato Relish Topping


Yield 4 medium servings

Salad

1 tablespoon vegetable oil + more if needed

1 large yellow onion, chopped

1 medium carrot, grated on medium holes

2 medium garlic cloves, minced

1 pound (454 gram) ground beef

2 tablespoons ketchup or tomato paste

1/2 cup bulgur, pre-washed with cold water

1/2 cup water, room temperature

1/2 teaspoon schmaltz (optional)

Spices

1/2 teaspoon paprika

1/2 teaspoon curry powder

1/2 teaspoon ground coriander

1 small jalapeno, seeded and chopped

Salt and ground black pepper to taste

Cilantro or parsley for sprinkling

Quick Tomato Relish

1 lb tomatoes

1 (1 inch) piece fresh ginger

2 cloves garlic

1 tbsp. olive oil

1 cup chopped red onion

½ tsp. crushed red pepper flakes

2 tablespoons white wine vinegar

2 teaspoons raw sugar

For relish, roughly chop the tomatoes. Peel and grate the ginger. Mince the garlic. Add the chopped onions, grated ginger, minced garlic, and crushed red pepper and stir well. Pour olive oil, vinegar and sprinkle with brown sugar. Mix well and season with salt and pepper. Stir and place in the refrigerator for about 30 minutes before serving.

Mix spices and set aside.

For a salad, add oil to a large frying pan and heat over medium heat. Add onion and sprinkle with some salt and pepper. Cook until lightly browned. Add garlic, mix well, and cook for another minute. Add carroтs and spices, cook for about 3-4 minutes. 

Add ground beef and cook for about 8-10 minutes, stirring occasionally. Add ketchup and mix well. Stir the bulgur into the beef mixture, making sure that the bulgur is well coated.

Stir in the water, reduce heat to low, and cook, covered, for 10-15 minutes, stirring every 2 minutes. If the mixture becomes too sticky, add a little bit of water. If you prefer a richer version, add 1/2 teaspoon schmaltz. In the end, add chopped jalapenos.

Turn off heat and let sit for 10 minutes covered. Place some of the bulgur with minced meat on plates and spread the tomato relish on top. Sprinkle with parsley.


Теплый салат с говяжим фаршем и булгуром, украшенный томатной закуской

На 4 средние порции

Салат

1 столовая ложка растительного масла + больше, если нужно

1 большая луковица, нарезанная мелко

1 средняя морковь, натертая на средних отверстиях

2 средних зубчика чеснока, мелко измельченных

1 фунт (454 грамма) говяжьего фарша

2 столовые ложки кетчупа или томатной пасты

1/2 чашки булгура, предварительно промытый холодной водой

1/2 чашки (125 мл) воды, комнатной температуры

1/2 чайной ложки шмальца (по желанию)

Специи

1/2 чайной ложки паприки

1/2 чайной ложки порошка карри

1/2 чайной ложки молотого кориандра

1 небольшой перец халапеньо, очищенный от семян и нарезанный мелко

Соль и молотый черный перец по вкусу

Кинза или петрушка для посыпки

Быстрая томатная закуска

450 грамм помидоров

1 (1 дюйм) кусок свежего имбиря

2 зубчика чеснока

1 столовая ложка оливкового масла

1 чашка нарезанного красного лука

½ чайной ложки измельченных хлопьев красного перца

2 столовые ложки белого винного уксуса

2 чайные ложки тростникового сахара

Для томатной заправки нарезать помидоры на средние куски. Очистить и натереть имбирь. Измельчить чеснок. Добавить нарезанный лук, тертый имбирь, измельченный чеснок и измельченный красный перец и хорошо перемешать. Полить оливковым маслом, уксусом и посыпать коричневым сахаром. Хорошо перемешать и приправить солью и перцем. Перемешать и поставить в холодильник примерно на 30 минут перед подачей на стол.

Смешать специи и отложить в сторону.

Для салата налить масло в большую сковороду и разогреть на среднем огне. Добавить лук и посыпать солью и перцем. Готовить до легкого зарумянивания. Добавit' чеснок, хорошо перемешать и готовить еще минуту. Добавить морковь и специи, готовить около 3-4 минут.

Добавить говяжий фарш и тушить в течении 8-10 минут, периодически помешивая. Добавить кетчуп и хорошо перемешать. Добавить булгур в говяжью смесь и хорошо перемешать.

Влить воду, уменьшить огонь до минимума и варите под крышкой 10-15 минут, помешивая каждые 2 минуты. Если смесь становится слишком сухой, добавить немного воды. Если вы предпочитаете более насыщенный вариант, добавить 1/2 чайной ложки куриного шмальца. В конце добавить нарезанный халапеньо.

Выключить огонь и дать постоять 10 минут под крышкой.

Выложить булгур с фаршем на тарелки и разложить томатную закуску поверху. Посыпать петрушкой.

Idea for the relish comes from Recipe center


February 17, 2022

Bittersweet Chocolate Shortbread Sandwiches


Makes about 75 cookies

Spice Blend

1 & 3⁄4 teaspoons poppy seeds (7 grams)

1 teaspoon ground ginger (2 grams)

1⁄2 teaspoon amchoor (dried mango powder; 1 gram)

1 teaspoon freshly grated nutmeg (1 gram)

Mix together the poppy seeds, ginger, amchoor, and nutmeg.

Cookies

1 & 3⁄4 cups all-purpose flour (235 grams)

1⁄2 teaspoon baking powder (2 grams)

1⁄4 teaspoon kosher salt (2 grams)

1⁄2 cup (8 tablespoons) salted butter (114 grams), preferably European (85% fat), cold and diced

3⁄4 cup sugar (144 grams)

1⁄2 teaspoon pure vanilla extract (3 grams)

3 tablespoons extra-virgin olive oil (25 grams)

1 large egg (51 grams)

1 cup bittersweet chocolate chips (180 grams)

1 tablespoon butter (optional)


Whisk the flour, baking powder, salt, and spice blend together in a medium bowl.

Cream the butter and sugar together in a large bowl with an electric mixer on medium-low speed until well blended but not fluffy. With the machine running, add the vanilla first and then the olive oil, beating until smooth and scraping the bowl occasionally. Add the egg and beat just until incorporated. Reduce the speed to low and gradually add the flour mixture. Mix just until incorporated

Turn the dough out onto a very large sheet of parchment paper. Pat into a rectangle and cover with another very large sheet of parchment. Roll the dough into a 12 × 7-inch rectangle that’s a scant 1⁄4 inch thick, lifting and replacing the top sheet as needed to smooth out any wrinkles in the paper. Use a bench scraper or spatula to press in all four edges to keep them even and straight, and roll lightly again to achieve an even thickness. Refrigerate until firm, about 1 hour. If you’re in a rush, you can freeze the dough until stiff, about 15 minutes.

Remove the top sheet of parchment. Using a pizza wheel or sharp knife, cut the dough into 1-inch squares. Chill again if the dough has softened. Transfer the squares to two parchment-paper-lined cookie sheets, spacing them 1 inch apart. Chill again while the oven heats. You want them to be firm if they have softened.

Preheat the oven to 375°F.

Bake one sheet at a time until the shortbread is golden brown, 12 to 15 minutes. Cool completely on the sheets on wire racks.

Microwave 1 cup bittersweet chocolate chips (180 grams) and butter (optional) in a microwave-safe bowl for 20 seconds. Stir and repeat until the chocolate is just melted.

Spread a heaping 1⁄2 teaspoon of the melted chocolate (2 grams) on a cookie and sandwich it with another. Repeat with the remaining chocolate and cookies. Let stand until the chocolate is firm. The sandwich cookies will keep in a tin at room temperature for up to 1 week or in an airtight container in the freezer for up to 1 month.


Печенья из песочного теста со специами и прослойкой из с горького шоколада

На 75 печенек

Смесь специй

1 и 3⁄4 чайные ложки семян сухого мака (7 граммов)

1 чайная ложка молотого имбиря (2 грамма)

1⁄2 чайной ложки амчура (сушеного порошка манго; 1 грамм)

1 чайная ложка свеженатертого мускатного ореха (1 грамм)

Смешать все специи.  

Тесто

1 и 3⁄4 чашки муки (235 г)

1⁄2 чайной ложки разрыхлителя (2 грамма)

1⁄4 чайной ложки кошерной соли (2 грамма)

1⁄2 чашки (8 столовых ложек) соленого сливочного масла (114 г), желательно европейского (85% жирности), холодного и нарезанного кубиками

3⁄4 чашки сахара (144 грамма)

1⁄2 чайной ложки чистого ванильного экстракта (3 грамма)

3 столовые ложки оливкового масла первого отжима (25 грамм)

1 большое яйцо (51 грамм)

1 чашка капель или стружки горько-сладкого шоколада (180 г)

1 столовая ложка сливочного масла (по желанию)

Смешать муку, разрыхлитель, соль и специи в миске среднего размера.

Взбить сливоцное масло и сахар вместе в большой миске электрическим миксером на средне-низкой скорости, пока смесь хорошо не смешается, но не станет воздушной. Не выключая миксера добавить ваниль, оливковое масло, взбивая до однородности и время от времени очищая миску. Добавить яйцо и взбивать до полного растворения. Уменьшить скорость до минимума и постепенно добавить мучную смесь. Замесить тесто.

Выложить тесто на очень большой лист пергаментной бумаги. Выложить приготовленное тесто, накрыть другим очень большим листом пергамента. Раскатать тесто в прямоугольник размером 12 × 7 дюймов и толщиной всего 1⁄4 дюйма (около 5 мм)), поднимая и заменяя верхний лист по мере необходимости, чтобы разгладить любые морщины на бумаге. Охладить до затвердевания, около 1 часа. Если вы спешите, вы можете заморозить тесто до жесткости, примерно на 15 минут.

Разогреть духовку до 375°F.

Снять верхний лист пергамента. Используя колесо для пиццы или острый нож, нарезать тесто на квадраты размером 1 дюйм (2,5 см). Охладить еще раз, если тесто стало мягким. Осторожно выложить квадраты на противень, застеленный пергаментной бумагой, оставляя расстояние дтуг от друга. 

Выпекать пока песочное печенье не станет золотисто-коричневым, от 12 до 15 минут. Полностью остудить на решетке.

Разогреть в микроволновой печи 1 чашку капель или стружки горько-сладкого шоколада (180 г) в миске, пригодной для использования в микроволновой печи, в течение 20 секунд. Перемешать и повторить, пока шоколад не растает. Я добавила 1 столовую ложку сливочного масла.

Намазать 1/2 чайной ложки растопленного шоколада (2 грамма) одно печенье и сложить его с другим. Повторить составшимися печеньем. Дать постоять, пока шоколад не затвердеет. Печенье хранится в форме при комнатной температуре до 1 недели или в герметичном контейнере в морозильной камере до 1 месяца.



Recipe from "Mastering Spice" by Lior Lev Sercarz

February 13, 2022

Salmon Tacos with Cucumber Cream

Serves 1

1 cup finely chopped cucumber

2 tablespoons low-fat plain yoghurt

2 medium flour tortillas (I used low-carb)

3/4 cup green cabbage, thinly sliced

1/2 medium carrot, peeled and shredded

1 cup rocket or spinach leaves

 ¼ cup fresh coriander

3oz wood-roasted salmon (or leftover cooked salmon) or fillet of brined salmon (lox)

1 fresh chili, sliced, or chili flakes (optional)

Salt and pepper to taste


In a bowl, combine cucumber and yoghurt. Season with pepper. (To make this really smooth, you can use a blender).

In a dry pan, heat tortillas over medium. 

Using your hands, massage a small amount of salt into cabbage and add shredded carrots.

In a bowl, combine cabbage, carrots, rocket or spinach and coriander. Check for salt and pepper. Add if needed. Place on tortillas. Add salmon of your choice. Top with cucumber cream. Garnish with lime wedges, if desired and chili, if using. Serve any extra slaw on the side.


Idea for the recipe from Healthy Food

February 10, 2022

Honey-Broiled Orange Toast


Yields: 2 - 4 servings

2 oranges

olive oil

1 tbsp. honey

1/2 cup ricotta (I used mix of yogurt and feta cheese)

4 slices of toast

lemon zest

pepper

flaked salt

Remove the peel and pith of 2 oranges and cut 1/4-inch thick; arrange on an olive oil–rubbed baking sheet. Drizzle with 1 tablespoon honey and broil until beginning to char, 4 to 8 minutes.

Whip 1/2 cup ricotta in a mini food processor. Spread on 4 thick slices toast. Top with broiled oranges, grated lemon zest, cracked pepper, and flaked salt.

Serve immediately.


Тост с запеченным апельсином в меду

На 2-3 порции

2 апельсина

оливковое масло

1 столовая ложка меда

1/2 чашки рикотты (я использовала смесь йогурта и сыра фета)

4 ломтика ржаного хлеба

лимонная цедра

перец

крупная морская соль

Удалить кожуру и сердцевину 2 апельсинов и нарезать на куски средней величины; выложить на противень, смазанный оливковым маслом. Сбрызнуть 1 столовой ложкой меда и поставить в духовку под режим "Broil", от 4 до 8 минут.

Взбить 1/2 чашки сыра рикотты в кухонном комбайне. Намазать на 4 толстых ломтика хлеба. Сверху положить запеченные апельсины, тертую цедру лимона, молотый перец и соль.

Подать сразу.


Recipe comes from Women's Health Magazine

February 02, 2022

Salad with Buttered Shrimps and Avocado



Yields 2 medium size servings

Dressing
1 & 1/2 teaspoons lemon juice
2 tablespoons olive oil
1 teaspoons apple cider vinegar
Sugar, salt, ground black pepper to taste

Salad
3 cups romaine lettuce, cut into medium stripes
1 & 1/2 cups medium size shrimps, pre-cooked and cooled, if needed
1/2 tablespoon butter
2 medium size tomatoes, cut into medium chunks
1 large avocado, cut into medium chunks
2 large eggs, hard-boiled and cunt into medium slices

To make a dressing, mix all ingredients well in a small bowl. Set aside.

In a large bowl, place romaine lettuce and drizzle a bit with a dressing. Using 2 folks, mix. Set aside.

In a medium bowl, add tomatoes, avocado, and drizzle a bit with a dressing. Mix gently.

Add butter to a medium non-stick frying pan and heat on medium-high heat until hot. Add cooled and dry cooked shrimps and sauté for about 3-4 minutes. Sprinkle with some salt and pepper. Remove from the heat and give a couple of minutes to cool.

To assemble a salad, place romaine lettuce on a flat plate. Add tomato avocado mixture and shrimps. Sprinkle with egg slices and pour some left dressing.

Serve immediately.


Салат с креветками жаренных в сливочном масле и авокадо

На 2 порции среднего размера

Заправка
1 и 1/2 чайной ложки лимонного сока
2 столовые ложки оливкового масла
1 чайная ложка яблочного уксуса
Сахар, соль, перец черный молотый по вкусу

Салат
3 чашки салата романо, нарезанного на средние полоски
1 и 1/2 чашки креветок среднего размера, предварительно приготовленных и охлажденных, при необходимости
1/2 столовой ложки сливочного масла
2 помидора среднего размера, нарезанных на средние ломтики
1 большой авокадо, нарезанный на средние ломтики
2 больших яйца, сваренных вкрутую и нарезанных на средние ломтики

Чтобы приготовить заправку, хорошо перемешать все ингредиенты в небольшой миске. Отложите в сторону.

В большую миску положите салат ромэн и немного сбрызните заправкой. Используя 2 человек, смешайте. Отложите.

В среднюю миску выложить помидоры, авокадо и немного сбрызнуть заправкой. Аккуратно перемешать.

Добавить сливочное масло в сковороду среднего размера с антипригарным покрытием и нагреть на среднем огне, пока оно не станет горячим. Добавить охлажденные и обсушенные приготовленные креветки и жарить около 3-4 минут. Посыпать немного солью и ченым перцем. 

Снять с огня и дать пару минут остыть.
Выложить листья салата на плоскую тарелку. Добавить помидоры и авокадо, выложить и креветки наверх. Посыпать ломтиками яиц и полить оставшейся заправкой.

Подавать немедленно.


January 27, 2022

Fried Rolls with Lavash and Chicken Filling (Leftover recipe)


Yields 2 large servings

2 sheets of lavash (Each sheet 12 x 10-inch), divided into 2 equal parts along smaller side (6 x 10-inch)

8 oz. cooked chicken (about 250 gram, leftovers of rotisserie chicken are welcomed), thinly shredded

2/3 cup yogurt

2/3 cup shredded cheddar cheese

2 tablespoons fresh herbs, chopped finely

1/2 teaspoon paprika

1/2 teaspoon granulated garlic

1 teaspoon brown mustard

Salt and ground black pepper to taste

1 egg, lightly beaten

Vegetable oil for frying

For filling, mix together, chicken, yogurt, cheese, spices. Add salt and pepper to taste. Mix well.

Using a culinary brush, moisture an each sheet of lavash. Spread equal parts of the filling on 2 sheets of lavash and cover with remaining 2 sheets, moistured side down. Roll in sating with a long side. Cut each roll into 8 equal chunks.

Heat a frying pan with about 1 tablespoon oil on a medium-high heat. Dip each roll into egg wash and place rolls on a frying pan. Fry until golden-brown color. Remove from the frying pan on a paper town for a couple minutes.

Serve warm with salsa, tomato sauce or Armenian red pepper paste


Жареные рулетики из лаваша с куриной начинкой.

На 2 большие порции

2 листа лаваша(Каждый лист 12 x 10 дюймов), разделить на 2 равные части вдоль меньшей стороны (6 x 10 дюймов)

около 250 г приготовленного мяса курятины, остатки курицы-гриль приветствуются), натертого на терке

2/3 чашки йогурта

2/3 чашки тертого сыра чеддер

2 столовые ложки свежей зелени, мелко нарезанной

1/2 чайной ложки паприки

1/2 чайной ложки гранулированного чеснока

1 чайная ложка коричневой горчицы

Соль и молотый черный перец по вкусу

1 яйцо, слегка взбитое

Растительное масло для жарки

Для начинки смешать мясо курятины, йогурт, сыр, специи. Добавить соль и перец по вкусу. Хорошо перемешать.

С помощью кулинарной кисточки промазать растительным амслом каждый лист лаваша. Выложить равные части начинки на 2 листа лаваша и накрыть оставшимися 2 листами, намазанной стороной вниз. Свернуть в рулет, начиная с длинной стороны. Разрезать каждый рулет на 8 равных частей.

Нагреть сковороду с примерно 1 столовой ложкой растительного масла на среднем огне. Окунить каждый рулетик в яичную смесь и выложить на сковороду. Обжарить до золотисто-коричневого цвета. Снять со сковороды на бумажное полотенце на пару минут.

Подавать теплыми с сальсой, томатным соусом или Паста из запеченых красных сладких перцев по-армянски