September 12, 2006

Applesauce Honey Cake

Applesauce Honey Cake

Serves 10;
Prep time: 25 minutes; Total time: 2 hours 30 minutes

3 cups all-purpose flour (spooned and leveled), 2 teaspoons baking soda, 1 teaspoon salt, 1 1/2 teaspoons ground cinnamon, 1 1/4 teaspoons ground cardamon, 1 cup (2 sticks) unsalted butter, room temperature, 2 cups packed light-brown sugar, 1/4 cup honey, 2 large eggs, 2 cups Basic Applesauce or store-bought chunky applesauce

Nonstick cooking spray, Confectioners’ sugar (optional)
1. Preheat oven to 350°. In a large bowl, whisk together flour, baking soda, salt, cinnamon, and cardamom. Set aside.
2. In another bowl, with an electric mixer, beat butter, brown sugar, and honey until light and fluffy. Add eggs, one at a time, beating until combined. With mixer on low speed, gradually add flour mixture; beat just until combined. Beat in applesauce.
3. Generously coat a nonstick 9-inch tube pan with cooking spray. Spoon batter into pan; smooth top. Bake until a toothpick inserted in the middle comes out clean (but slightly wet), 50 to 60 minutes.
4. Cool on a wire rack 10 minutes. Turn out of pan onto a cutting board or baking sheet; invert cake onto rack, top side up. Cool completely. Dust with confectioners’ sugar before serving, if desired.

Яблочный медовик.

Это один из рецептов, которые Вы будете пользовать все время, потому что это вкусно, быстро, и главное, этот медовик не черствеет. Вообще, каждая хозяйка ДОЛЖНА иметь несколько быстрых и вкусных рецептов для будней и праздников. Это один из них.

3 чашки муки, 2 чайные ложки соды, 1 чайная ложка соли, 1.5 чайных ложки корицы, 1 чайная ложка кардамона, 1 чашка сливочного масла (комнатной температуры), 2 чашки коричневого сахара (можно заменить на обыкновенный сахар), 1/4 чашки меда, 2 яйца, 2 чашки яблочного пюре(applesauce).

Приготовить круглую форму. Нагреть духовку до 350Ф. В большом миске смешать муку, соду, соль, корицу и кардамон. В другой посуде взбить миксером масло, сахар, мед, добавить яйца и яблочное пюре. Добавить мучную сухую смесь и хорошо размешать. Выложить тесто в форму и печь около часа.

Вынуть из духовки, охладить в течении 10 минут. Вынуть из формы и дать остынуть полностью. Перед подачей посыпать сахарной пудрой.

От еврейской мамы: этот торт прекрасно хранится при комнатной температуре. Его достаточно обвернуть салфеткой.


Recipe from "everyday food" by Martha Stewart

1 comment:

Anonymous said...

v572jyx Welcome to wow gold site, the purchase of wow gold ensure that the Lutheran Church wow gold a good site

v572jyx Welcome to wow power leveling site, the purchase of wow power levelingensure that the Lutheran Church wow power leveling a good site