October 15, 2006

Kohlrabi coleslaw


Kohlrabi coleslaw

1 lb. green cabbage, chopped and finely shredded, 2 medium carrots finelly shredded, 1 cup shredded kohlrabi, 1/2 teaspoon salt, 1/4 teaspoon black pepper, 1 teaspoon sugar, 1/2 cup mayonnaise, juice of 1/2 lemon, snipped Italian parsley (optional)

For dressing, in a medium bowl combine mayonnaise, lemon juice, sugar, salt and pepper. Set aside.

In a 4-quart bowl combine cabbage, carrots, kohlrabi, and parsley. Stir in the dressing, mix well. Cover and refrigirate until serving time. Makes 12 servings

Салат с кольраби.

450 грамм нашинкованной капусты, 2 средних размеров натертых морковки, 1 чашка нашинкованной капусты кольраби, 1/2 чайной ложки соли, 1/4 чайной ложки молотого перца, 1 чайная ложка сахара, 1/2 чашка майонеза, сок половины свежего лимона, мелко нарезанная петрушка.

Дла салатной заправки в отдельной посуде смешать майонез, лимонный сок, соль, сахар и молотый перец.

В большой миске смешать капусту, морковь, кольраби и петрушку (по желанию). Добавить заправку и все хорошо перемешать. Накрыть и поставить в холодильник. Вынуть из холодильника непосредственно перед употреблением.

1 comment:

burekaboy — said...

i love kohlrabi [uncooked] even if it does look very strange — like it is from outerspace! i would not have thought to put it in a coleslaw but that makes very good sense since it is a member of the brassica family. looks good!