July 20, 2007

Orange Zucchini Bread

Orange Zucchini Bread

One of the best recipes I learned in America. Enjoy it!

2 eggs -- slightly beaten, 1 1/2 cups sugar , 1/2 cup oil, 2 teaspoons fresh orange zest, 3 1/4 cups all-purpose flour, 2 teaspoons baking powder, 1/2 t. baking soda, 1/2 t. salt, 3/4 cup orange juice, 2 cups finely shredded unpeeled zucchini, 1 cup shredded coconut Preheat oven to 350.

Grease two 8 x 4 x 2-inch loaf pans In a medium bowl, combine eggs, sugar, oil, and orange peel. Combine flour, baking powder, baking soda, and salt. Add flour mixture and orange juice alternately to egg mixture. Stir just until combined after each addition. Stir in zucchini and coconut. Spoon batter into prepared pans. Bake in a 350 degree oven about 55 minutes. Cool bread in pans on wire racks for 10 minutes. Remove from pans; cool completely on wire racks. Wrap and store bread overnight before slicing. Makes 2 loaves (32 slices)

Летний кекс из кабачков.

2 яйца, 1 1/2 чашки сахара, 1/2 чашки растительного масла, 2 чашные ложки свежей апельсиновой цедры, 3 1/4 чашки муки, 2 чайных ложки разрыхлителя, 1/2 чайной ложки соды, 1/2 чайной ложки соли, 3/4 чашки свежего апельсинового сока, 2 чашки натертых на крупной терке кабачков, 1 чашка стружки кокосового ореха (shredded coconut)

Нагреть духовку до 350Ф. Приготовить 2 формочки для выпечки хлебных кексов размером 8 x 4 x 2-инчей.

В небольшой посуде смешать яйца, сахар, растительное масло и апельсиновую цедру. В отдельной посуде смешать сухие ингридиенты: мука, разрыхлитель и соль. Медленно всыпать сухую массу к уже подготовленной яичной массе. Добавить апельсиновый сок, кокосовую стружку и натертые кабачки. Все перемешать и вылить в формы.

Печь около 55 минут. Вынуть, остудить в течении 10 минут. Вынуть из форм, полностью остудить.

Recipe from "Hometown Cooking" Aug. 2001

1 comment:

Rosa's Yummy Yums said...

a gorgeous cake! I love it...