January 20, 2014

Banana Bread from Martha Stewart

Banana Bread from Martha Stewart

Martha Stewart Living's most requested recipe

Ok, It's official. I became a Martha Stewart Living subscriber. First recipe I tried is banana bread. It's easy, delicious, and, most important, satisfying.



Makes 1 loaf.

1/2 cup (1 stick) butter, at room temperature
1 cup granulated sugar
2 large eggs
1 & 1/2 cup all-purpose flour
1 teaspoon baking soda
1 teaspoon salt
1 cup mashed very ripe bananas (2 medium ones)
1/2 cup sour cream
1 teaspoon vanilla
1/2 cup chopped walnuts or pecans

Preheat oven to 350F. Butter a 9-by-5-by-3-inch loaf pan; set aside. In an electric mixer fitter with the paddle attachment, cream butter and sugar until light and fluffy. Add eggs, and beat to incorporate.

In a medium bowl, whisk together flour, baking soda, and salt. Add to the butter mixture, and mix until just combines. Add bananas, sour cream, and vanilla; mix to combine. Stir in nuts, and pour into prepared pan.

Bake until a cake tester inserted into center of the cake comes out clean, about 1 hour 10 minutes. Let rest in pan for 10 minutes, then turn out onto a rack to cool.


Банановый кекс от Марты Стюарт

На 1 кекс.

1/2 чашки сливочного масла, комнатной температуры
1 чашка сахара
2 яйца
 1 & 1.2 чашки муки
1 чайная ложка соды
1 чайная ложка соли
1 чашка бананов-пюре (2 небольших банана)
1/2 чашки сметаны
1 чайная ложка ванильного экстракта
1/2 чашки мелко нарезанных грецких орех или орех пекан.

Нагреть дуновку до 350Ф. Промазать маслом формочку для выпечки кексов. В этом случае нужно ваять формочку размерами 9 х 5 х 3 дюйма. В миксере взбить масло с сахаром, добавить яйца. Продолжать взбивать. В небольшой посуде перемешать муку, соль и соду. Добавить мучную смесь в чашку миксера. Продолжая взбивать, добавить бананы, сметану и ванильный экстракт. Перемешать и добавить орехи.

Поставить в нагретую духовку и печь приблизтельно 1 час 10 минут. Деревянной лучинкой проверить на готовность. Вынуть из духовки, дать остыть в течении 10 минут. Вынуть из формы  и дать полностью остыть.

No comments: