May 21, 2014

Cauliflower "Fried Rice"

Cauliflower "Fried Rice"

Ingredients
(adapted from Family Fresh Meals)
1 Tablespoon olive oil
1 Small onion, chopped
2 Cloves garlic, minced
1/2 Cup shredded carrots
1/4 Cup peas
1/2 inch grated fresh ginger (my addition)
2 Cups grated cauliflower
1 Egg
1 Tablespoon soy sauce
2 Tablespoons scallions, chopped
Salt & pepper to taste

To grate the cauliflower, place about 5 - 6 florets into the bowl of a food processor and pulse about 25 times.  The cauliflower will have a rice-like consistency.  Set aside.

Add the olive oil to a large pan and saute the onion and garlic on medium heat until soft and translucent.  Add the carrots and peas and continue cooking on medium heat for another couple of minutes.  Add the soy sauce, raise the heat to high and add the cauliflower.  Saute for a couple of minutes until the cauliflower is heated through.

Make a well in the center of the pan and crack in the egg.  Whisk until the egg scrambles and distribute it throughout the mixture.  Season with salt and pepper, top with the scallions and serve hot.  Makes approximately 2 servings.


Жареный рис из цветной капусты.
На 2 порции.

1 столовая ложка оливкового масла
1 небольшая луковица, мелко нарезанная
2 зубца чеснока, мелко нарезанного
1/2 чашки мелконарезaнной моркови
1/4 чашки зеленого горошка
1 см свежего  натертого имбиря.
2 чашки крошки цветной капусты
1 яйцо
1 столовая ложка соевого соуса
2 столовых лозхки мелко нарезанного зеленого лука для украшения
соль и перец по вкусу

Чтобы сделать крошку из цветной капусты, положите соцветия капусты в кухонный комбайн и пропульсируйте 25 раз. Полить оливковым маслом большую сковороду. Выложить в нее лук и чеснок и зарить на среднем огне 5-7 минут. Добавить морковь и зеленый горошек и жарить еще несколько минут. Добавить соевый соус, натертый имбирь,  добавить огня и выложить в сковороду цветную капусту. Жарить 5-10 минут.

Сделать углубление в центре сковороды и разбить в него яйцо. Тут же, до того,что яйцо зажариться, вмешать яйцо в цветную капусту на сковороде. Посолить и поперчить по вкусу. Снять с огня, дать немного остыть и посыпать мелко нарезанным зеленым луком.


Recipe came from http://hungrycouplenyc.blogspot.com/2013/05/cauliflower-fried-rice.html

No comments: