June 11, 2014

Green salad with spiced chickpeas

Green salad with spiced chickpeas

Make 2 servings

3 cups baby greens
1 medium size cucumber, peeled and thinly sliced
1 medium size avocado, peed, pitted and dices
1 teaspoon olive oil
1/2 cup chickpeas from can, drained
1/8 teaspoon cayenne pepper
1/8 tespoon paprika

Dressing
2 Tablespoons olive oil
2 Tablespoons lemon juice
2 teaspoons grainy mustard
1 tespoon sugar
1 tespoon honey

Salt to taste

Combine paprika and cayenne in a small bowl and set aside. Heat oil in a 12" skillet over medium-high heat. Add chickpeas to skillet and sauté, stirring frequently, until golden and crispy, 15–20 minutes. Using a slotted spoon, transfer chickpeas to paper towels to drain briefly. Place in a medium bowl. Sprinkle paprika mixture over; toss to coat. Season to taste with salt.

For dressing, mix together olive oil, lemon  juice, mustard, sugar and honey.

In a medium bowl, combine greens, avocado, and cucumber. Add spiced chickpeas and pour the dressing on a top. Gently toss until evenly coated. Season with salt.


Зеленый салат с острым турецким горохом

На 2 порции

3 чашки руколлы
1 средний огурец, очищенный и тонко нарезанный
1 среднего размера авокадо, очищенное и мелко нарезанное
1 чайная ложка оливкового масла
1/2 чашки турецкого гороха (консервированного), отжать от воды
1/8 чайная ложка красного жгучего перца
1/8 чайной ложки паприки

Соус
2 стаоловые ложки оливкового масла
2 столовые ложки лимонного сока
2 чайные ложки горчицы
1 чайная ложка сахара
1 чайная ложка меда

Соль по вкусу.

Смешать паприку со жгучим перцем. В сковороде нагреть оливковое масло. Добавить турецкий горох и зарить на среднем огне 15-20 минут. Ложкой выложить горох на бумажное полотенце и дать посушиться несколько минут. Добавить горох к перечной смеси и хорошо перемешать. По желанию добавить соль.

Для соуса, хорошо перемешать оливковое масло, лимонный сок, горчицу, сахар и мед.

На большую тарелку выложить руколлу, огурец и авокадо, добавить горох и полить соусом. Немного перемешать и добавить соли по желанию.


No comments: