September 30, 2014

Apple, Pine Nuts and Cardamon Quick Bread


I love experimenting with apples. I found the recipe in Byerly's magazine. Every 3 months this absolutely delicious store compiles a small booklet with recipes and suggestions, which I always pick up at the store. I trust them, I'm looking forward to make them. I promise to publish more recipes from  Byerly's

Apple, Pine Nuts and Cardamon Quick Bread

Makes 10 slices per 11-inch loaf

4 Golden Delicious apples
1 zested lemon
2 tablespoons lemon juice
1 cups sugar, divided
5 large eggs
10 tablespoon melted butter
1 teaspoon pure vanilla extract
2 & 1/2 cups flour
1 tablespoon baking powder
1 & 1/2 teaspoоn ground cardamon
1/2 teaspoon salt
1/3 cup pine nuts

Position a rack in middle of oven and preheat to 350F grease and flour an 11x4 loaf pan.

Peel apples, cuti into thing 1/2 inch pieces, and place in bowl. Add zest, juice, and 2 tablespoons sugar. Mix together and set aside.

In standing electric mixer, beat eggs and remaining sugar 2 minutes. Gently stir in butter and vnilla. Slowly stir in flour, baking powder, cardamon and salt.

Remove bowl from mixer, pour batter over apples and fold in.
Pour mixture into pan and sprinkle wiht pine nuts on top.
Bake 45 mintes, until a skewer inserted in center comes out clean. Will keep for a week wrapped well in the refrigerator. Will not freeze as the apples become wet and mushy.


Быстрый яблочный кекс с кедровыми орешками и кардамоном

На 1 кекс длиной 26см

4 больших яблока
цедра из 1 лимона
2 столовые ложки лимонного сока
1 стакан сахара
5 больших яиц
10 столовых ложек растопленного сливочного масла
1 чайная ложка ванильного экстракта
2 & 1/2 чашки муки
1 столовая ложка разрыхлителя
1 &1/2  чайной ложки кардамона
1/2 чайной ложки соли
1/2 чашки кедровых орешек

Подготобить духовку, установив полку в духовке посередине и нагрев до 350Ф (180Ц) Подготовить формочку для выпечки кексов и хлеба размером 11 на 4 дюйма. Промазать маслом и посыпать мукой.

Очистить яблоки н нарезать на небольшие кусочки размером не более 1 см. Выложить в миску, добавить цедру, лимонный сок и 2 столовые ложки сахара из приготовленной 1 чашки.

В другой миске взбить яйца и оставшийся сахар  в течении 2 минут. Добавить ванильный экстракт и сливочное масло. Медленно добавить муку, соль, кардамон и разрыхлитель. Перемешать и вылить в яблоки.  Еше раз перемешать и вылить в форму для выпечки. Сверху посыпать орехами. Печь 45 минут и преверить деревянной лучинкой на готовность.  Вынуть из духовки, остудить и подать к столу. Хранить кекс можно в холодильнике, но не в морозилке.

1 comment:

Anonymous said...

Hi Alla,
We would like to share your blog's recipes on EveryRecipe Australia (www.everyrecipe.com.au).
Adding your blog will make your content available to our users and send you additional traffic. To have a better visibility and compare the number of visits of your blog with other popular Australian sites, install the myTaste widget.

You can add your blog from the main page in the Top Blogs section (Food blogger? Join!).

Hope to see you soon on EveryRecipe,
EveryRecipe Australia