September 16, 2016

Beet Herring toasts


Make 2 toasts

1 small-to-medium beet, roasted, peeled, shredded on large holes of the grater
2 tablespoons mozzarella cheese, shredded on small holes of the grater
1 small garlic clove, minced
2 teaspoons mayonnaise
Salt and pepper to taste
2 medium size slices pumpernickel bread with whole rye kernels
1/2 teaspoon olive oil
2oz herring fillets, cut into 4 equal pieces

Mix beet, cheese, garlic, mayonnaise together and add salt and pepper to taste.
Place a heavy-bottomed pan over medium-high heat, and drop 1/2 teaspoon olive oil. Cook the bread for a couple minutes on each side.

To serve, spread each of the toasts with about half of the beets mixture. Top each toast with 2 pieces of herring and a pinch of parsley and onion ring. Parsley and onion ring is optional.


Гренки из ржаного хлеба с красной свеклой и селедкой

На 2 куска хлеба

1 небольшой корнеплод красной свеклы, испеченной, очищенной от кожуры и натертой на крупной терке
2 столовых ложки мягкого сыра mozzarella, натертого на мелкой терке
1 маленький зубец чеснока, пропущенный через давилку
2 чайнэ ложки майонеза
соль и перец по вкусу
2 средних куска ржаного хлеба
1/2 чайной ложки оливкового масла
60 грамм филе селедки

Смешать красную свеклу, сыр, майонез и чеснок. Добавить соль и перец.
Разогреть на среднем огне чугунную сковородку с 1/2 чайной ложки оливкового масла.

Положить хлеб и жарить на каждой стороне по 1-2 минуты.
Выложить хлеб на тарелку. На хлеб выложить свекольную массу и филе селедки. Украсить по желанию петрушкой и колечком лука.

Recipe comes from https://vk.com/vtarelke?w=wall-4806561_586721

No comments: