November 13, 2016

Chicken carrot pate


Makes about 3 cups

2 large chicken thighs, cooked, boneless and skinless
2 medium size carrots, cooked, peeled
1/3 cup sweet onion, sliced
3 tablespoons apple cider vinegar
2 large eggs, hard-boiled
1 tablespoon pareve margarine, melted
Salt and black pepper to taste

Place onion in a jar; pour vinegar over. Let sit at room temperature for 1 hour. Drain before using. Place chicken, carrots, drained onion, eggs and 1/2 teaspoon salt into food processor. Process until smooth pate. Add margarine and process for 10-15 more seconds. Transfer mixture into nice bowl.

Check for salt and black pepper, add you needed. Refrigerate for a couple hours. Excellent with fresh bead, crackers, matzo and salads.

P.S. I boiled chicken thighs with skin and bone for 20-30 minutes and use chicken broth for vegetable soup. Instead one dish, I have 2 dishes.


Куриный паштет с морковью.

На 3 чашки паштета

2 куриных бедра, свареных, без косточек и кожи
2 средней величины моркови, сваренной и очищенной от кожуры.
1/3 чашки свежего лука, нарезанного кольцами
3 столовых ложки яблочного уксуса
2 яйца, вареных вкрутую
1 столовая ложка маргарина (pareve), растопленного
соль и черный молотый перец по вкусу

В маленькую посуду положить нарезанный лук и залить уксусом. Накрыть и оставить на 1 час. Отцедить от уксуса перед употреблением.

Положить куриное мясо, морковь, лук, яйца и 1/2 чайной ложки соли в кухонный комбайн и провернуть до получения однородной массы. Добавить маргарин и провернуть еще 10-15 секунд. Вынуть массу из кухонного комабайна и проверить на соль и перец. Добавить по вкусу. Поставить в холодильник на пару часов.


Idea comes from  https://vk.com/vtarelke?w=wall-4806561_600295

No comments: