November 05, 2016

Pickled Cherry tomatoes


Makes 1 pint

Ingredients

1 pint cherry tomatoes (about 16 ounces)
1 clove garlic
1/2 teaspoon whole black peppercorns
1 cup apple cider vinegar
1 cup water
1 tablespoon kosher salt or 2 teaspoons pickling salt
1 tablespoon granulated sugar (optional)

Wash and dry the tomatoes. Use a skewer to poke a hole through each of the tomatoes.
Add the garlic and peppercorns to the jar.

Pack the tomatoes into the jar.

Combine the vinegar, water, salt, and sugar (if using) in a small saucepan over high heat. Bring to a rolling boil, stirring to dissolve the salt and sugar. Pour the brine over the tomatoes, filling the jar to within 1/2 inch of the top. You might not use all the brine.

Gently tap the jar against the counter a few times to remove all the air bubbles. Top off with more pickling brine if necessary.

Place the lid over the jar and screw on the ring until tight.
Let the jar cool to room temperature. Store the pickles in the refrigerator. The pickles will improve with flavor as they age — try to wait at least 48 hours (I waited about one week) before cracking them open. Excellent by itself and with many salads.


Маринованные помидоры  cherry

На 500 грамм помидор cherry

500 грамм помидор
1 зубчик чеснока
1/2 чайной ложки черного перца-горошка
1 чашка (250 мл) яблочного уксуса
1 чашка (250 мл)воды
1 столовая ложка кошерной соли или 2 чайные ложки специальной соли для солений
1 столовая ложка сахарного песка (по желанию)

Вымыть и высушить помидоры. Проткнуть каждый помидор тонкой деревянной палочкой .

Положить чеснок и перец на дно заранее приготовленной банки.
Выложить помидоры в банку.

Смешать уксус, воду, соль, и сахар (если используетe) в маленькой кастрюле. Довести до кипения, помешивая, чтобы соль и сахар рассворились. Залить рассолом помидоры,не доливая до самого верха.
Слегка потрусить банку, чтобы удалить воздух. Накрыть и закрутить крышкой. Оставить банку остывать до комнатной температуры. Поставить банку с помидорами в холодильник на 48 часов (я ждала одну неделю). Хранить в холодильнике.


Recipe comes from the Kitchn.com

No comments: