December 07, 2016

Cabbage triangles


If you have leftovers of sweet and sour cabbage, you can make such easy triangles. This dough can handle fish and meat fillings.

Cabbage triangles

6 tablespoons margarine, almost melted
1 egg, lightly beaten
1/4 teaspoon salt
1/4 teaspoon baking soda
1 teaspoon white vinegar
1/2 cup sour cream
1 & 3/4 cups all-purpose flour

Filling

3 cups sweet and sour cabbage, packed
1 egg
salt, pepper and sugar to taste

Egg wash
1/2 lightly beaten egg
2 tablespoons milk

Sesame seeds for sprinkling

To make a dough, in a medium bowl, mix margarine, 1/2 of beaten egg, and salt. In a large spoon dilute baking soda with vinegar and add to margarine mixture. Add sour cream and flour. Make a dough and leave in refrigerator for 2 hours.

Preheat the oven to 350 F and prepare a large cooking sheet covered with parchment paper.

To make filling, mix together sweet and sour cabbage and egg. Taste and add salt, pepper and sugar if need it.

To make egg wash. mix egg and milk.


Divide the dough into 14-15 equal balls. Roll each piece, place about 1 tablespoon of filling and using hamantaschen technique make a triangle. Place on a cookie sheet seems down. Repeat with rest of the pieces. Brush with egg wash and sprinkle with sesame seeds.

Bake 20-25 minutes. Serve warm.

Треугольники с тушеной капустой

6 столовых ложек маргарин,  растопленный
1 яйцо, слегка взбитое
1/4 чайной ложки соли
1/4 чайной ложки соды
1 чайная ложка уксуса
1/2 стакана сметаны
1 и 3/4 чашки муки


Начинка

3 чашки тушеной капусты
1 яйцо
соль, перец и сахар по вкусу

Яичая помазка
1/2  слегка взбитого яйца
2 столовые ложки молока
Кунжутные семечки для посыпки

В средней миске смешать маргарин, 1/2 яйца (немного взбитого) и солью. Погасить соду уксусом в большойложке и добавить к смеси маргарина. Добавить сметану и муку. Замесить тесто и положить в холодильник на 2 часа.

Разогреть духовку до 350 F и подготовить большое деко, покрыть пергаментной бумагой.

Чтобы сделать начинку, смешать вместе тушеную капусту и яйцо. Попробовать и, если нужно, добавить соль, перец и сахар.

Для помазки , смешать 1/2 яйца (немного взбитого) и молоко.

Разделить тесто на 14-15 равных кусков. Раскатать каждый кусок, положить начинку и сделать треугольник. Повторить с остальными частями. Помазать яичной помазкой и посыпать кунжутными семечками.

Выпекать 20-25 минут. Подавать теплым.

No comments: