December 05, 2016

Lemon Cream Cheese Rugelach


Delicate, airy, not too sweet pastries with my tweaked recipe.


Make 24 small--medium pastries

1/2 cup butter, room temperature
1 cup cottage cheese
1/4 teaspoon salt
1 & 1/4 cup all-purpose flour
1/4 teaspoon baking powder

Filling
6 oz cream cheese, room temperature
1/4 cup sugar
zest of 1 lemon
1/2 of lightly beaten egg

Egg wash
1/2 of lightly beaten egg
2 tablespoons milk

powdered sugar for sprinkling


Beat together butter and cottage cheese.  In a separate bowl mix salt, flour and baking powder. Add flour mixture to  cheese one. Make a dough and refrigerate for 1 hour.

To make filling, beat the cream cheese, lemon zest, sugar and egg.

Preheat oven to 350 F. Prepare a big cookie sheet covered with parchment paper.
Divide dough into thirds. Roll out each third into 9-inches circle.  Spread 1/3 filling over each circle of dough and cut each circle into 8 pie shaped wedges. Roll each wedge from wide end to the center.

Place each pastry tip down on a cookie sheet.  Brush all pastries with egg wash and bake 25 minutes until light golden brown. Remove pastries from oven and cool completely. Sprinkle with powdered sugar.


Лимонные рогалики со сливочным сыром

На 24 средних рогалика

1/2 чашки сливочного масла, комнатной температуры
1 чашка сыра (cottage cheese)
1/4 чайной ложки соли
1 & 1/4 чашки муки
1/4 чайной ложки разрыхлителя

Начинка

180 грамм сливочного сыра (cream cheese), комнатной температуры
1/4 стакана сахара
цедра 1 лимона
1/2 слегка взбитого яйца

Яичная смазка
1/2 слегка взбитого яйца
2 столовые ложки молока

сахарная пудра для посыпки

Взбить вместе масло и сыр(cottage cheese). В отдельной миске смешать соль, муку и разрыхлитель. Добавить мучную смесь  к сырной. Замесить тесто и поставить в холодильник на 1 час.

Для начинки взбить сливочный сыр(cream cheese), лимонную цедру, сахар и яйцо.

Нагреть  духовку до 350 F(180Ц). Подготовить большое деко, накрыть пергаментной бумагой.

Разделить тесто на три части. Раскатать каждую часть в круг 22 см диаметром Равномерно нанести 1/3 начинки на каждый круг. Разрезать каждый круг на 8 равных секторов. Скатать каждый сектор в рогалик и уложить на деко, концом вниз. Помазать яйцом с молоком.

Выпекать в духовке 25 минут до бледно-золотистого цвета. Вынуть рогалики из духовки и дать полностью остынуть. Посыпать сахарной пудрой.


Idea for recipe comes from Grand Surprise

No comments: