July 30, 2017

Smoked Salmon Salad with Blueberries and Lemon Poppy Seed Dressing


Yield: 2 servings

Half a large bunch of Romaine lettuce, washed and torn into bite-sized pieces
3-4 ounces smoked salmon, cut into bite-sized pieces
1/2 red onion, sliced thin
1/3 cup fresh blueberries
1/4 cup pistachios
1/3 cup mayonnaise
1/4 cup milk
2 tablespoons lemon juice
1 tablespoon Champagne vinegar
2 tablespoons agave nectar
1/2 teaspoon salt
1/4 teaspoon ground black pepper
1/4 teaspoon dried mustard
1 tablespoon poppy seeds
Lemon wedges for garnish (optional)

In a medium bowl, combine the lemon juice, Champagne vinegar, agave nectar, salt, pepper, dried mustard, and poppy seeds. Whisk to combine. Adjust the seasoning as needed.

Transfer the lettuce to a platter.

Scatter the salmon, red onion, blueberries, and pistachios over the top of the lettuce.
Drizzle with the dressing and serve immediately.


Салат с соленым лососем, черникой и лимонным соусом

На 2 порции

Половина пучка зеленого салата Romaine, вымыть и нарезать на средние куски
100 грамм соленого лосося, нарезанного на средние куски
1/2 маленькой головки красного лука, нарезанного тонкими кольцами
1/3 стакана свежей черники
1/4 чашки фисташек
1/3 стакана майонеза
1/4 стакана молока
2 столовые ложки лимонного сока
1 столовая ложка шампанского(Champagne) уксуса
2 столовые ложки нектара агавы
1/2 чайной ложки соли
1/4 чайной ложки молотого черного перца
1/4 чайной ложки порошка горчицы
1 столовая ложка мака
Кусочки лимона для гарнира (по желанию)

В средней миске перемешать лимонный сок, уксус, нектар агавы, соль, перец, порошок горчицы и мак.

Разложить листья салата на блюдо, сверху разложить лосось, красный лук, чернику и фисташки. Полить соусом. Подать на стол.


Recipe comes from Grab a plate

No comments: