March 03, 2020

Mushroom, Tomato, and Quinoa Salad


Yield 6 servings

24 baby bella mushrooms, sliced
2 tablespoons olive oil
1 & 1/2 teaspoons salt

Balsamic Shallot Dressing
1/4 cup olive oil
3 tablespoons balsamic vinegar
2 tablespoons honey
1 & 1/2 teaspoon salt
3-4 cloves garlic, minced
2 shallots, thinly sliced

Assembly
1 & 1/2 cups raw quinoa, cooked according to a package directions
1 pint cherry tomatoes, halved

Preheat oven to 425 F. Line baking sheet with parchment paper.

Place mushrooms, oil and salt on a baking sheet , toss to combine. Roast for about 45 minutes, until browned (I roasted for about 20 minutes)

Prepare balsamic shallot dressing. Combine all ingredients except shallots in a small bowl. Whisk to combine. Add shallots and marinate for 15 minutes, up to overnight.

Place quinoa, tomato, roasted mushrooms and dressing into a large bowl. Stir to combine.


Салат с грибами, помидорами и крупой киноа (лебеда)

На 6 порций

24 маленьких грибов Bella, нарезанные на небольшие куски
2 столовые ложки оливкового масла
1 и 1/2 чайной ложки соли

Соус с бальзамическим уксусом и луком shallot
1/4 чашки оливкового масла
3 столовые ложки бальзамического уксуса
2 столовые ложки меда
1 и 1/2 чайной ложки соли
3-4 зубца чеснока, очень мелко нарубленые
2 лука-шалот, тонко нарезанные

Для салата
1 и 1/2 чашки сырой лебеды (quinoa), приготовленной в соответствии с указаниями на упаковке
250 грамм помидор черри, разрезанных наполовину

Разогреть духовку до 425 F. Положить на деко пергаментную бумагу.

Выложить грибы, полить оливковым масло и посыпать солью на противень, перемешать. Запечь в духовке 45 минут, пока не подрумянится (я запекала около 20 минут).

Приготовить соус. Смешать в небольшой миске все ингредиенты, кроме лука. Добавить лук-шалот и дать замариноваться в течение 15 минут или поставить на ночь в холодильник.

Выложить киноа, помидоры, запеченые грибы и соус в большую миску. Все хорошо перемешать.


Recipe comes from "More real life kosher cooking" by Miriam Pascal



No comments: