May 26, 2020

Light Warm Potato and Corn Salad


Yields 2 servings

2 medium-large regular potatoes, cooked in their skins, cooled, and cut into medium cubes
2 medium fresh corn cobs
2-3 tablespoons, red onion, cubed
1 tablespoons flat-leaf parsley, chopped
3 teaspoons olive oil, divided
1 & 1/2 teaspoons lemon juice
Salt, black and cayenne peppers to taste

Optional add-ins: chopped pickles

In a medium bowl, mix together 2 teaspoons olive oil, lemon juice, potato and red onion. Toss to completely coat. Lightly season with salt and black pepper.

Using a serrated knife, cut the kernels off the cobs. In a large skillet, heat 1 teaspoon olive oil over medium-high heat. Add corn; lightly sprinkle with salt and cayenne pepper, cook and stir until tender, 3-5 minutes. Remove from heat; give a minute to cool and stir in cilantro. Add to potato mixture and mix all together.

Check for salt and pepper. Serve immediately. If you want you can add chopped pickles. 


Теплый салат из картофеля и жареной кукурузы

На 2 порции

2 среднe-крупных клубня картофеля, приготовленных в мундире, охлажденные и нарезанные на средние кубики
2 средних початка кукурузы
2-3 столовые ложки красного лука, нарезанного кубиками
1 столовая ложка петрушки, мелко нарезанной
3 чайные ложки оливкового масла
1 и 1/2 чайной ложки лимонного сока
Соль, черный и острый красный перец по вкусу

Дополнительные надстройки: нарезанные соленые огурцы

В средней миске смешать 2 чайные ложки оливкового масла, лимонный сок, картофель и красный лук. Слегка приправить солью и черным перцем.

Ножом срезать кукурузные зерна от початка. В большой сковороде разогреть 1 чайную ложку оливкового масла на среднем огне. Добавить кукурузу; слегка посыпать солью и кайенским перцем, жарить помешивая до готовности в течении 3-5 минут. Снять с огня; дать остыть в течении минуты и перемешать с петрушкой. Добавить к картофельной смеси и все перемешать.

Проверить на соль и перец. Подать к столу. Если хотите, можете добавить нарезанные соленые огурцы.


No comments: