March 30, 2022

Lavash Bread Wrap with Chicken Mushrooms Filling


Yields 2 servings (1 lavash sheet per serving)

2 lavash sheets (12 x 10-inch each one)

2 teaspoons olive oil for spreading

4 teaspoons ketchup for spreading

3-4 tablespoons grated mozzarella cheese

Salt and ground black pepper to taste

Filling

1 teaspoon vegetable oil + more if needed for sauté

1 medium yellow onion, chopped

2 large garlic cloves, chopped

1/2 teaspoon thyme

1/2 teaspoon paprika

1/2 teaspoon ground cumin

1/2 teaspoon ground coriander

10 oz. cooked chicken meat (any leftovers welcome)

1 cup Bella mushrooms, chopped

1 teaspoon Dijon mustard

Salt, ground black pepper to taste


To make the filling, heat the vegetable oil over medium-high heat in a large skillet. Stir in onions and sauté for about 3-4 minutes. Sprinkle with garlic, spices, some salt, ground black pepper. Saute for about 1 minute and add mushrooms-chicken pieces. Cook until they start to turn golden brown, approximately 5 minutes. Stir about every 1 1/2 minutes. Remove from the heat and give a couple of minutes to cool. Process until smooth with immersion mixer and add mustard. Check for seasonings.

Line a medium frying pan with parchment paper. Heat on a small-medium heat. Roll out each sheet of lavash on a flat surface and brush with olive oil and ketchup. Sprinkle some salt and cheese all over lavash. Spread the chicken-mushroom mixture over the lavash and smear neatly with a small spoon. Sprinkle with cheese again and roll in. Cut in half each sheet.

Place wraps on parchment paper, and let's heat the frying pan on medium for about 3-4 minutes until lavash is bright brown. Turn on the other side and fry for about 2-3 minutes.

Remove from the skillet and cool for about 3-4 minutes. Serve warm immediately.


Рулет из лаваша с начинкой из курятины и грибов

Выход на 2 порции (1 лист лаваша на порцию)

2 листа лаваша (каждый размером 12 х 10 дюймов)

2 чайные ложки оливкового масла для намазывания

4 чайные ложки кетчупа для намазывания

3-4 столовые ложки тертого сыра моцарелла

Соль и молотый черный перец по вкусу

Начинка

1 чайная ложка растительного масла + больше, если нужно для обжаривания

1 средняя желтая луковица, нарезанная мелко

2 больших зубчика чеснока, нарезать мелко

1/2 чайной ложки тимьяна

1/2 чайной ложки паприки

1/2 чайной ложки молотого тмина

1/2 чайной ложки молотого кориандра

300 грамм приготовленного мяса курицы (любые остатки приветствуются)

1 чашка белых грибов, нарезанных мелко

1 чайная ложка дижонской горчицы

Соль, молотый черный перец по вкусу

Чтобы сделать начинку, разогреть растительное масло на среднем огне в большой сковороде. Перемешать с луком и обжарить около 3-4 минут. Посыпать чесноком, специями, солью, молотым черным перцем. Обжаривать около 1 минуты и добавить кусочки грибов и курицы. Тушить пока они не станут золотисто-коричневыми, примерно 5 минут. Мешать часто. Снять с огня и дать пару минут остыть. Провернуть до однородности с помощью погружного миксера и добавить горчицу. Проверить на наличие приправ.

Застелить среднюю сковороду пергаментной бумагой. Начать подогревать над малом-среднем огне. Развернуть каждый лист лаваша на плоской поверхности и смазать оливковым маслом и кетчупом. Посыпать лаваш солью и сыром. Выложить курино-грибную смесь на лаваш и аккуратно размазать маленькой ложкой. Снова посыпать сыром и завернуть рулетом. Каждый лист разрезать пополам.

Разложить куски рулета на пергаментной бумаге и дать прогреться на среднем огне в течение 3-4 минут, пока лаваш не станет ярко-коричневого цвета. Перевернуть на другую сторону и жарить около 2-3 минут.

Снять со сковороды и остудить около 3-4 минут. Подавать сразу теплым.

No comments: