May 09, 2022

Meat-and-Grain Loaf


Makes 6-8 serivngs

1 lb lean ground beef ir chicken, turkey

1 lb raw spinach leaves

1 small onion, chopped fine

2-3 cloves garlic pressed, grated or chopped fine

2 cups cooked grains (I like bulgur)

1 teaspoon cumin

Cayenne to taste

Salt, ground black pepper  to taste

1 egg


Heat the oven to 400 F. Grease a loaf with 2 tablespoons of oil.

Bring a large pot of water to boil. Prepare a large bowl with ice water. Wilt the spinach in the boiling water for about 30 seconds. Drain and immediately plunge into the ice water. Drain, squeeze tightly to dry and chop roughly. If you're using ground meat, add it to the spinach and continue to egg, onion, and spices.

If you're using whole pieces of meat, cut them into large chunks and put them into a food processor. Pulse several times to process until ground but not pureed. Transfer to the bowl with the spinach.

Add the onion, garlic, and spices, sprinkle with some salt and pepper, and stir. Add the egg and mix with a rubber spatula or hands. Shape the loaf and place it on a baking sheet or in a roasting pan.

Bake until brown. It will take about 50 minutes.


Мясной рулет со злаками и шпинатом

На 6-8 порций

1 фунт (454 грамма) нежирного фарша говядины, курятины, индюшатины

1 фунт (454 грамма) сырых листьев шпината

1 маленькая луковица, мелко нарезанная

2-3 зубчика чеснока, выдавленные, натертые или мелко нарезанные

2 чашки вареных зерен булгура

1 чайная ложка тмина

кайенский по вкусу

Соль, молотый черный перец по вкусу

1 яйцо

Разогреть духовку до 400 F. Смазать форму для выпекания хлебцов 2 столовыми ложками оливкового масла.

Вскипятить большую кастрюлю с водой. Подготовить большую миску с ледяной водой. Опустить шпинат в кипящую воду примерно на 30 секунд. Слеть кипящую воду и сразу же окунуть в ледяную воду. Слить, отжать и крупно нарезать. Если вы используете мясной фарш, добавить его к шпинату и добавить яйцо, лук и специи.

Если вы используете целые куски мяса, нарежьте их крупными кусками и положите в кухонный комбайн. Пропульсировать несколько раз, чтобы обработать до измельчения, но не до состояния пюре. Переложить в миску со шпинатом.

Добавить лук, чеснок и специи, посыпать солью и перцем и перемешать. Добавить яйцо и перемешать резиновым шпателем или руками. Сформировать рулет и положить на противень или в форму для запекания.

Выпекать до коричневого цвета в течении около 50 минут.


Recipe adapted from Mark Bittman’s Food Matters

No comments: