September 05, 2024

Breakfast Oatmeal Savory Cookies (No Flour)


Yield 12 medium cookies

2 cups oatmeal, grounded in a bowl of the food processor
1/8 teaspoon salt
1/2 teaspoon sugar
1/2 teaspoon favorite spices (ground coriander, cumin or mix).
1 large egg, room temperature
1/2 cup buttermilk
1/2 teaspoon baking powder
White and black sesame seeds for sprinkling


Preheat the oven to 375 F (180 C). Cover a medium cookie sheet with parchment paper and grease with vegetable oil and non-stick baking spray.

Add egg, buttermilk, salt, sugar, and spices to a medium plastic bowl. Mix well with a spoon. In another bowl, combine baking powder and oatmeal. Slowly add dry ingredients to the wet ones. Mix well.

Using your hands wet with vegetable oil, form 12 balls and place them on a cookie sheet. Use a pastry brush to brush lightly with vegetable oil over the top of each cookie and sprinkle with sesame seeds.

Bake for 20-25 minutes and remove from the oven to cool off completely on a rack. Serve for breakfast with some fruits or yogurt.


Пикантное овсяное печенье на завтрак (без муки)

На 12 средних печенек


2 чашки овсянки, измельченной в чаше кухонного комбайна
1/8 чайной ложки соли
1/2 чайной ложки сахара
1/2 чайной ложки любимых специй (молотый кориандр, тмин или смесь).
1 большое яйцо, комнатной температуры
1/2 чашки кефира
1/2 чайной ложки разрыхлителя
Семена белого и черного кунжута для посыпки.

Разогреть духовку до 375 F (180 C). Застелить средний противень пергаментной бумагой и смазать растительным маслом и антипригарным спреем для выпечки.

Добавить яйцо, кефор, соль, сахар и специи в среднюю пластиковую миску. Хорошо перемешать ложкой. В другой миске смешать разрыхлитель и овсянку. Медленно добавить сухие ингредиенты к влажным. Хорошо перемешать.

Руками, смоченными растительным маслом, сформиробать 12 шариков и выложить их на противень. С помощью кондитерской кисти слегка смазать растительным маслом верхушку печенья и посыпать кунжутом.

Выпекать 20–25 минут и вынуть из духовки для полного остывания. Подать на завтрак с фруктами или йогуртом.


Рецепт с Интернета.

No comments: