April 30, 2025

Tuna Melt Sandwich with Chopped Romaine Lettuce


Yield 4 medium size triangle sandwiches for 1 serving

4 pieces Multigrain Bread (5 x 5-inch each piece)
1 cup American processed cheese, shredded
1 can ( 5- oz, about 142 grams) of light tuna in water, drained by hand
2-3 tablespoons mayonnaise
1/2 head of medium romaine lettuce head, thinly sliced
1 peer of green onions, sliced
1 tablespoon dill, minced
Salt and black pepper to taste

Add sliced romaine lettuce to a large plastic bowl, sprinkle with a small amount of salt, and massage with your hands. Set aside for about 15 minutes.

Meanwhile, mix dill, green onions, mayonnaise, and tuna. Drain the lettuce very well and add it to the same bowl. Mix again and check for spices. Add more if needed.

Sprinkle some cheese on two pieces of bread. Spread with tuna mixture. Sprinkle with some cheese again, and cover with another piece of the bread.

Heat a pan with a bit of vegetable oil on medium-high heat. Place one sandwich at a time and fry on medium heat for about 2 minutes per side. Remove from the heat and cut diagonally. Serve immediately.

Теплые бутерброды с тунцом и измельченным салатом Romaine

На 4 средних треугольных бутерброда на 1 порцию

4 куска хлеба Multigrain (5 x 5 дюймов каждый)
1 чашка твердого сыра, измельченного на крупной терке
1 банка (около 142 граммов) тунца в воде, отцедить руками жидкость
2-3 столовых ложки майонеза
1/2 головки средней головки салата Romaine, тонко нарезанного
1 ветка зеленого лука, нарезанного мелко
1 столовая ложка укропа, измельченного мелко
Соль и черный перец по вкусу

Выложить нарезанный салат в большую пластиковую миску, посыпать небольшим количеством соли и вмять соль руками в салат, чтобы салат дал сок. Отставить салат примерно на 15 минут.

Тем временем перемешать укроп, зеленый лук, майонез и тунец. Отжать сок руками из салата и добавить его в ту же миску. Снова перемешать и проверить на наличие специй. Добавить если необходимо.

Посыпать сыром два куска хлеба и сверху равномерно выложить смесь с тунцом. Снова посыпать сыром и накрыть другим куском хлеба.

Разогреть сковороду с небольшим количеством растительного масла на средне-сильном огне. Выложить по одному бутерброду и жарить на среднем огне около 2 минут с каждой стороны. Снять с огня и разрезать по диагонали. Подать немедленно.

Recipe from https://rekoneko.com

No comments: