April 24, 2025

Breakfast Egg in Sesame-Cheese Shell


For 1 large egg

1 large egg
1 & 1/2 tablespoons sesame seeds
1/3 cup processed American cheese, shredded and packed lightly
1/2 teaspoon butter
Salt and ground black pepper to taste
10 inch non-stick frying pan


Place a non-stick skillet on medium-high heat and spray lightly with non-stick cooking spray. Smear all over with a pastry brush. Heat the skillet for about 3-4 minutes and sprinkle sesame seeds on the bottom. Fry for about 3-4 minutes, stirring constantly.

Low the heat to medium. Push seeds to the sides, make a ring, and sprinkle with cheese over the seeds. Add butter to the empty place inside the seed circle and crack the egg. Carefully spread the egg white with a silicon spatula. Sprinkle with salt and fry for about 2-3 minutes.

Fold the cheese rim of the dough up and over the edge of the egg, overlapping as you go around. Fry for 1 minute and remove the skillet from the heat. Sprinkle with ground black pepper. Plate the egg on a plate and serve immediately.


Яичница в кунжутно-сырной оболочке

Для 1 большого яйца

1 большое яйцо
1 и 1/2 столовых ложки семян кунжута
1/3 чашки натертого твердого американского сыра, слегка утрамбовть в чашке
1/2 чайной ложки масла
Соль и молотый черный перец по вкусу
Сковорода с антипригарным покрытием толщиной 10 дюймов

Поставить сковороду с антипригарным покрытием на среднем огонь и слегка сбрызнуть антипригарным кулинарным спреем. Смазать дно сковороды с помощью кондитерской кисти.

Разогреть сковороду в течение примерно 3-4 минут и посыпать дно кунжутом. Жарить в течение примерно 3-4 минут, постоянно помешивая.

Уменьшить огонь до среднего. Силиконовой лопаткой отодвинуть семена к бортикам сковороды и сделать кольцо, посыпать семена сыром. Добавить масло в пустое место внутри круга с семенами и разбить яйцо. Аккуратно распределить яичный белок силиконовой лопаткой. Посыпать солью и жарить около 2-3 минут.

Силиконовой лопаткой завернуть сырный ободок поверх края яйца. Жарить 1 минуту и снять сковороду с огня. Посыпать молотым черным перцем. Выложить яйцо на тарелку и сразу же подать.


No comments: