Yield 20 medium cookies
For the cookies
½ cup butter softened to room temperature
¼ cup powdered sugar (sift the powdered before measuring)
1 egg yolk (at room temperature)
¼ teaspoon vanilla extract
1 tablespoon honey
1 ⅛ cups all- purpose flour (I used 1 & 1/4 cups)
¼ teaspoon salt
For the glaze
¾ cup powdered sugar, sifted
1 Tablespoon milk (I used egg white left after dough was made)
1 teaspoon honey
Cream the butter and sugar: Use a spatula to mix the butter and sugar until it turns pale in color and light in texture. Add the egg yolk, vanilla extract, and honey. Mix in until combined. Sift in the flour and salt. Mix to form a soft dough.
Refrigerate the dough. Wrap the dough in plastic wrap and refrigerate for 20 minutes.
Remove the dough from the refrigerator and divide it into 2 equal portions. Roll each piece into a cylinder approximately 4 inches (10cm) long and 1 inch (3cm) thick.
Wrap the cylinder shapes separately in plastic wrap and refrigerate for 45 minutes OR freeze for 25 to 30 minutes.
Preheat the oven to 350° F / 180° C (160° C fan). Line a baking sheet with parchment paper or a baking silicone mat. Remove from the freezer or fridge and unwrap the shaped dough. Slice into 0.4 inches (1 cm) thick disks, and place on a baking sheet. (My note: I would preheat the oven to 325 F and bake cookies for 5-7 minutes on a lower shelf. Raise the heat to 350F and bake for 10 minutes on an upper shelf.)
Bake for 15 to 18 minutes until golden. Remove from the oven and leave the cookies on the baking sheet for 5 minutes because the baked cookies will be soft. They crisp as they cool. After 5 minutes on the baking tray, the cookies will be firm and crisp enough to transfer to a cooling rack.
Make the glaze. In a medium bowl, add powdered sugar, honey, and milk. Whisk until thick and smooth. Spread the glaze over the cooled cookies. To glaze the cookies, you have two options: use a spatula to spread the glaze or use a piping bag (without a nozzle) to pipe it evenly onto the cooled cookies. Leave the glaze to dry and set for at least 10 minutes. Once the glaze is dry and set, the cookies can be stored in an airtight container for up to 5 days.
Французское масляное печенье с медом
На 20 средних печений
Для печенья
½ чашки масла, размягченного до комнатной температуры (я использовала Plugra, сливочное масло высшего качества европейского типа, 82% жирности)
¼ чашки сахарной пудры (просеять пудру перед измерением)
1 яичный желток комнатной температуры
¼ чайной ложки ванильного экстракта
1 столовая ложка меда
1 ⅛ чашки муки общего назначения (я использовала 1 & 1/4 чашки)
¼ чайной ложки соли
Для глазури
¾ чашки сахарной пудры, просеянной
1 столовая ложка молока (я использовала яичный белок, оставшийся после приготовления теста)
1 чайная ложка мед
Взбить миксером масло и сахар до бледного цвета. Добавить яичный желток, ванильный экстракт и мед. Перемешаать до однородной массы. Просеять муку и соль. Замесить мягкое тесто.;
Охладить тесто. Завернуть тесто в полиэтиленовую пленку и охладить в течение 20 минут.
Достать тесто из холодильника и разделить его на 2 равные части. Раскатать каждую часть в цилиндр длиной примерно 10 см и толщиной 3 см.
Обернуть цилиндры по отдельности в полиэтиленовую пленку и поставить в холодильник на 45 минут ИЛИ в заморозку на 25–30 минут.
Разогреть духовку до 350° F / 180° C. Застелить противень пергаментной бумагой или силиконовым ковриком для выпечки. Достать из морозильника или холодильника тесто. Убрать полиэтилен. Нарезать на диски толщиной 1 см и положить на противень. (Мое примечание: я бы разогрела духовку до 325 F и выпекала печенье в течение 5-7 минут на нижней полке. Увеличить температуру до 350F и выпекать в течение 10 минут на верхней полке.)
Выпекать в течении 15–18 минут до золотистого цвета. Достать из духовки и оставить печенье на противне на 5 минут, чтобыоно немного остыло и затвердело. Переложить его на решетку для охлаждения.
Приготовить глазурь. В миску среднего размера выложить сахарную пудру, мед и молоко. Мешать до загустения и однородной массы. Распределить глазурь по поверхности охлажденного печенья. Дать глазури подсохнуть, около 10 минут. После того, как глазурь высохнет и застынет, печенье можно хранить в герметичном контейнере до 5 дней.
Recipe from The gardening foodie




No comments:
Post a Comment