August 26, 2006

Russian Fiber Salad (Vinegret)


Russian Fiber Salad (Vinegret)

The American Heart Association Eating Plan suggests that you eat foods high in fiber. Beetroot is one of them. Plus beetroot is among the sweetest of vegetables, containing more sugar even than carrots or sweet corn.

2 medium size beetroots, 3 medium size potatoes, 3 carrots, 1/3 cup of diced white onion, 2 dill pickles diced, 1/2 cup of canned green peas, salt and pepper to taste, 3 tablespoons olive oil, 1 teaspoon of vinegar.

Cook the beetroots until they are ready. Cool beets until easy to handle, peel and coarsely dice. Boil potatoes and carrots, cool veggies and dice about same size as beetroots. Coarsely diced onion and pickles. Add green peas. Place cooked vegetables in salad bowl and combine with olive oil, vinegar, salt and pepper.
For better taste, leave ready-made salad for an hour in a room temperature.

Винегрет
Это блюдо за границей до сих пор называют «русским салатом». Это винегрет. Несмотря на свое иностранное название, он был изобретен именно в России, в 19 веке. А vinaigre по-французски – уксус.

2 средних буряка, 3 карофелины, 3 морковки, 1/3 чашки мелко нарезанного белого лука, 2 мелко нарезанных консервированных огурца, 1/2 чашки консервированного зеленого горошка, 3 столобых ложки оливкого масла, 1 чайная ложка уксуса, соль и перец по вкусу.
Отватирь буряк, остудить и мелко нарезать кубиками. Тоже сделать с морковью и картофелем. Смешать буряк, картофель, морковь, огурцы и зеленый горошек. Заправить маслом и уксусом. Добавить соль и перец. Накрыть и оставить на столе на час.


Healthy and easy Полезно и просто.

No comments: