August 20, 2009

Roasted Beet Salad with Barley, Pickles, and Red Onion


Roasted Beet Salad with Barley, Pickles, and Red Onion

Makes about 5 cups1 cup dry pearl barley, 4 medium beets, tops removed, 1/2 medium red onion (about 1/2 cup),3-4 pickles, cut into small squares or crumbled, 4-5 scallions, sliced into fine rounds, 1 1/2 Tablespoons lemon juice, 1 Tablespoon Extra-Virgin Olive Oil, salt and pepper to tasteextra sliced scallions for garnish

Heat the oven to 400-degrees.Loosely wrap the beets in tin foil and roast in the oven until they are just fork tender--30 - 45 minutes. Peel and dice the beets into small cubes.Meanwhile, bring 3 cups of water to a boil. Add the barley and 1/2 teaspoon of salt. Reduce to a simmer, cover, and cook until the barley is al dente, about 30 minutes. If there is extra liquid in the pot, drain the barley and return it to the pan. Cover with a clean dishtowel until ready to use.Combine barley, beets, red onion, pickles, and scallions in a large mixing bowl. Sprinkle the lemon juice and olive oil over the top and toss to coat.Taste the mixture. As needed, add salt 1/4 teaspoon at a time. Pepper to taste. Serve family-style in a large bowl or in individual bowls.Garnish with extra scallions.

Осенний салат из буряка (красной свеклы), перловки и соленых огурцов.

На 5 порций.1 чашка сухой перловой крупы, 4 средних по размеру бурячка, 1/2 головки мелко нарезанного красного лука, 3-4 мелко нарезанных соленых огурца, 4-5 стручков мелко нарезанного свежего зеленого лука, 1 1/2 столовых ложки лимонного сока, 1 столовая ложка оливкового масла, соль и перец по вкусу.

Нагреть духовку до 400Ф. Положить свеклу в фольгу и запечь 30-45 минут в духовке. Вынуть ис духовки, остудить, очистить от кожуры. Нарезать на мелкие кусочки.Пока свекла печется в духовке, сварить перловку. Налить 3 чашки воды в кастрюлю, нагреть до кипения и добавить перловую крупу с 1/2 чайной ложки соли. Варить до готовности, отцедить лишнюю воду. Дать остыть до комнатной температуры.Перемешать перловку, красный лук, буряк, зеленый лук и огурцы. Полить лимонный соком, посолить и поперчить.

No comments: