February 25, 2014

Passover brownies

Working on a new article for Passover, I found a very interesting cooking site running by author of cooking book "Cooking in Israel" Orli Ziv. Site has a lot of new recipes and one of the Passover brownies. Here they are:

Passover brownies

Makes 10-12 brownies.

Ingredients
3/4 cup matzo flour
1 cup sugar
20 gr. (1 Tbs) vanilla sugar
2 eggs
150 gr. (0.3 lbs) bittersweet chocolate
75 gr. (0.15 lbs) butter
1/4 cup brandy
Walnuts – handful
Chocolate chips – handful

Instructions
1. Mix the matzo flour, sugar, vanilla sugar.
2. Melt chocolate & butter.
3. Mix chocolate with the flour.
4. Add to the mixture eggs, brandy, walnuts & chocolate chips.
5. Bake in a baking pan 20 x 30 cm. in 170c (350f ) about 25 min.
6. Cut into squares while the cake is still hot.


Пасхальные шоколадные пирожные

На 10-12 пирожных

3/4 чашки мацовой муки
1 чашка сахара
20 грамм (1 столовая ложка) ванильного сахара
2 яйца
150 грамм темного шоколада
75 грамм сливочного масла
1/4 чашка коньяка
1/2 чашки мелко нарезанных грецких орехов.

Смешать мацовую муку, сахар и ванильный сахар в отдельной посуде.
Растопить шоколад со сливочным маслом. Добавить шоколадную смесь к мучной. Добавить яйца, коньяк и грецкие орехи. Все хорошо перемешать.

Приготовить дечку размером 20 на 30 см с высокими бортиками. Вылить тесто на деко и запекать в предваретельно нагретой духовке при температуре 350Ф (170Ц) 25 минут. Вынуть из духовки и сразу нарезать на небольшие квадраты. Подавать с мороженым и фруктами.


I promise to try more recipes from Orly Ziv's site.

1 comment:

Unknown said...

Could make them with KLP margarine then they would be parve