July 03, 2014

Beet-Lettuce salad

It's one of the best salads I made recently. Marinated beets, avocado and red onion goes together very well. Definetely, I will do such good salad more and more again. Plus this recipe goes from exceptionally delicious book

Beet-Lettuce salad

Yield 6-8 servings

Beets

3 large unpeeled beets
1 cup vinegar
1/2 cup sugar
1/2 cup water

Salad

1 (8-ounce) bag lettuce (I used regular greens)
1 red onion, sliced into thing rings
1 avocado, diced

Dressing

1/2 cup vinegar
1/2 cup olive oil
1/2 teaspoon salt

Prepare the beets: Preheat the oven to 350F. Scrub unpeeled beets with a vegetable brush. Wrap in foil and bake for 1 hour, until soft. Combine vinegar, sugar, and water in a large container or ziplock bag. Peel whole beets (I cut up into big chunks) and add to bag. Marinate overnight in the refrigerator.

Prepare the salad. In a large bowl, combine lettuce, onion, and avocado. Remove beets from marinade and cut into cubes. Add to salad (Toss just before serving)

Prepare the dressing. In a small container, combine dressing ingredients. Pour over salad.


Салат из красной свеклы и зеленого летуса

Не знаю или мои читатели знакомы с летусом. Потому беру на себя обязанность познакомить читателей с этим зеленым овощем.  О нем можно почитать на этой страничке. Почитайте и начните использовать в Вашем меню. Летус всегда можно заменить на другие съедобные листики салата. Но салат нужно кушать.

На 6-8 порций

Свекла

3 больших красных свеклы
1 чашка уксуса
1/2 чашки сахара
1/2 чашки  воды

Салат

250 грамм салата-летус
1 небольшая луковица красного лука, порезанного на тонкие ольца
1 авокадо, мелко нарезанное

Соус
1/2 чашки уксиса
1/2 чашки оливкового масла
1/2 чайной ложки соли

Приготовить свеклу: Нагреть духовку до 350Ф. Очистить свеклу от лишней грязи. Завернуть в фольгу и запечь в духовку в течении 1 часа. Смешать уксус, сахар и воду в контейнере. Очистить свеклу от кожуры, порезать на большие куски и положить в приготовленный маринад. Поставить в холодильнук мариноваться на ночь.

Утром приготовить салат. В большой посуде смешать летус, красный лук и авокадо. Вынуть свеклу из маринада и нарезать на мелкие кубики. Добавить в салат (Перемешать только перед подачей).

Приготовить соус: Все составляющие перемешать и вылить на салат.


No comments: