October 26, 2014

Egg Scallions Latkes


It's not Chinese, it's a quite old Yiddishe recipe. We make all the time, especially when fresh green scallions are available.

Egg Scallions Latkes

Makes 18-20 mediums size latkes

2 & 1/4 cup all-purpose flour
1 teaspoon salt
1/4 teaspoon black pepper
1/2 teaspoon baking powder
2 eggs
1/3 cup sour cream
1 & 1/2 cup buttermilk

2 hard-boiled eggs, finely chopped
1 cup scallions, finely chopped (white and green parts)

Oil for frying

In a large bowl, sift together the flour, baking powder, salt and pepper. Make a well in the center and pour in the buttermilk, eggs and sour cream; mix until smooth. Add chopped hard-boiled eggs and scallions. Mix well again.

Heat a lightly oiled griddle or frying pan over medium high heat. Pour or scoop the batter onto the griddle, using approximately 1/4 cup for each pancake. Brown on both sides and serve warm.


Оладьи с яйцом и зеленым луком

На 18-20 оладий

2 & 1/2 чашки муки
1 чайная ложка соли
1/4 чайной лижки молотого черного перца
1/2 чайной ложки разрыхлителя
2 яйца
1/2 чашки сметаны
1 & 1/2 чашки кефира

2 яйца, сваренных вкрутую и мелко порезанных
1 чашка мелко порезаннаго зеленого лука

Подсолнечное масло для жарки

В большой посуде смешать муку, разрыхлитель, соль и перец. В центре сделать углубление и добавить кефир, яйца и сметану. Хорошо перемешать. чтoбы не было комочков. Добавить крутые яйца и лук. Опять перемешать.

НАгреть масло в большой сковороде на среднем огне. Вылить оладьи и  жарить с обеих сторон до золотистого цвета.  Подавать теплыми.

No comments: