November 20, 2016

Chunky Beet Pate


4 Medium Red Beets
2 Tablespoons Olive Oil
1 Large Red Onion, Sliced
1/2 Teaspoon Salt
juice of 1 large orange
2 Tablespoons 100% Grade B Maple Syrup
Salt and pepper to taste

Preheat your oven to 400 degrees. Wrap the beets up in aluminum foil so that they’re completely covered, and roast for about an hour, or until fork tender. Let cool before peeling. If they’re cooked properly, the skins should just rub right off with a bit of pressure.

Meanwhile, heat the oil in a medium skillet over medium-low heat and add in the sliced onion. Cook gently, stirring frequently, for 30 – 40 minutes, until deeply caramelized and almost silky in texture. Add in the orange juice about halfway through, and reduce the heat if necessary to prevent burning.

Roughly chop the cooked beets and place them in your food processor along with the caramelized onions. Add in the maple syrup. Lightly pulse all of the ingredients together until broken down and thoroughly combined but still quite chunky. Check for salt and pepper. Add if you need.
Serve warm or chilled, as a dip or topping for crackers, a condiment on the dinner table, or as a spread with bread.


Вегетарианский паштет из красной свеклы

4 средних красных свеклы
2 столовые ложки оливкового масла
1 большая головка красного лука, нарезанного на небольшие кусочки
1/2 чайной ложки соли
сок из одного большого апельсина
2 столовых ложки кленового сиропа
Соль и перец по  вкусу

Разогреть духовку до 400 Фаренгейтов (200 Ц). Обернуть  свеклу в алюминиевую фольгу и запечь около часа. Вынуть из духовки и дать остынуть.

Между тем, нагреть оливковое масло в средней сковороде на среднем огне и добавить нарезанный лук.  Жарить в течении 30-40 минут, постоянно помешивая. Через 20 минут жарки добавить апельсиновый сок. Снять с огня жареный лук и дать немного остыть.

Очистить от кожуры и нарезать на небольшие куски свеклу. Сложить в кухонный комбайн свеклу и  лук. Добавить кленовый сироп. Слегка пульсировать все ингредиенты вместе до получения мелких кусочков. Проверить на соль и перец. Добавить, если нужно.

Подавать теплым или охлажденным.

Recipe comes from  Bittersweet

No comments: