June 28, 2017

Fried flatbread with chicken filling


Makes 10-12 4-inch flat breads

Filling:
8 drumsticks with skin on
400 gram fresh chicken liver
3 medium onions divided, thinly sliced
1 tablespoon olive oil
1 egg
salt, pepper to taste

Dough:

1 cup(250 ml) sparkling water
2 teaspoon salt
2 teaspoon sugar
2 tablespoon olive oil
2 & 1/2 cups all-purpose flour

Make a filling, Cleaned and wash chicken liver very well. Put chicken liver into boiling water and simmer for 20-25 minutes until it's ready. Drain water and cool off the liver. In another pot, boil chicken drumsticks for 30 to 40 minutes.

Heat a saute pan with the olive oil. Add slices from 2 onions to olive oil and saute until onion is soft, but not browned. Add a little bit of salt.

Prepare food processor. Add chicken liver, meat from drumsticks and soft onion. Finally add slices from 3-rd onion and process until smooth. Add egg. Taste for salt and pepper. If you need, add it. Divide filling into 10-12 equal parts.

To make a dough, in a large bowl, mix flour and salt and sugar. In another medium bowl mix water and olive oil. Add oil mixture to flour one. Stir with a wooden spoon to mix and form a dough. Transfer to a clean, well-floured surface and knead until smooth and elastic - about 2 minutes - adding more flour as needed to prevent sticking. Wipe out mixing bowl, divide dough into 10-12 equal balls and leave balls in a bowl for 10 minutes to rest. Cover with dumped paper towel.

Flatten a piece of dough with the lightly floured palm of your hand. Then, either stretching the dough or using a small rolling pin, flatten it out to a round 4 inches in diameter. Place 1 part of the chic filling in the center.

Pinch the edges of the dough over the filling. Turn the flatbread over, and gently press down again on the bottom. This will push the filling out into the edges of the bread; using rolling pin roll out bread to a round 4 inches in diameter. Repeat with other balls.

Carefully transfer one dough circle to the hot and slightly oiled skillet and cook 2-3 minutes, or until browned lightly on the bottom. Flip and cook the second side until it also begins to brown in spots, about 2 minutes. Remove to a plate and repeat with the second dough circle. Serve warm immediately.


Жареные лепешки с куриной начинкой

На 10-12 лепешок 10см диаметром

Начинка:
8 куриных ножек
400 г свежей куриной печени
3 средних луковицы, тонко нарезанные полукольцами
1 столовая ложка оливкового масла
1 яйцо
Соль, перец по вкусу

Тесто:

1 стакан (250 мл) минеральной воды
2 чайной ложки соли
2 чайной ложки сахара
2 столовые ложки оливкового масла
2 и 1/2 чашки муки

Для начинки, тщательно очистить и вымыть куриную печень. Положить куриную печень в кипящую воду и варить в течение 20-25 минут, пока она не будет готова. Слить воду и остудить печень. В другой кастрюле сварить куриные ножки в течение 30-40 минут.

Нагрейте сковороду с оливковым маслом. Добавить нарезанный лук из 2 луковиц и обжаривать до тех пор, пока лук не станет мягким. Добавить немного соли.

Подготовить кухонный комбайн. В чашу кухонного комбайна добавить куриную печень, мясо ножек и мягкий лук. В конце добавить добавить оставшийся лук и прокрутить до образованияя однородной массы. Вынуть из чаши кухонного комбайна, добавить яйцо. Попрoбовать на соль и перец. Если вам нужно, добавить. Разделить начинку на 10-12 равных частей.

Для теста, в большой миске, смшать муку и соль и сахар. В другой миске смешать воду и оливковое масло. Добавить оливковую смесь в муку. Деревянной ложкой все хорошо перемешать и замесить тесто в течении 2 минут. Разделить тесто на 10-12 равных шаров и оставить шарики в миске в течение 10 минут. Накрыть бумажным полотенцем.

Раскатать каждый шар в круг диаметром 10 см и выложить одну часть начинки.
Зажать края теста над начинкой. Перевернуть лепешку и слегка нажать. Качалкой прокатать лепешки до получения круга в 10 см. Тоже повторить с другими шарами.

Разогреть масло в сковороде и жарить лепешки на одно, а потом на дрой стороне по 203 минуте до золотистого цвета.

Подать теплыми и немедленно.


No comments: