July 03, 2025

Italian Cucumber & Red Onion Salad


Yields 2 servings

3 medium size cucumbers, thin-to medium sliced
3 stalks celery, chopped
1/2 cup red onions, thinly sliced
3 teaspoons red wine vinegar
2-3 tablespoons olive oil
1 & 1/2 teaspoons honey
Salt, ground black pepper to taste
Chopped parsley for decoration

Place cucumbers in a colander, and sprinkle salt over the slices, ensuring they are evenly coated.

Let them sit at room temperature for 30 minutes. Rinse under cold water and drain. Gently press the cucumber with a paper towel to remove excess moisture.

Place wilted cucumber in a medium bowl. Add celery, red onions, red wine vinegar, honey, olive oil, salt, and pepper. Place a bowl in the refrigerator for about 30-40 minutes. Remove and sprinkle with parsley before serving.


Итальянский салат из огурцов и красного лука с медом, винным уксусом и сельдереем

На 2 порции

3 огурца среднего размера, нарезанные на средние нарезанные
3 стебля сельдерея, нарезанные на небольшие полумесяцы
1/2 чашки красного лука, тонко нарезанного
3 чайные ложки красного винного уксуса
2-3 столовые ложки оливкового масла
1 и 1/2 чайные ложки меда
Соль, молотый черный перец по вкусу
Нарезанная петрушка для украшения

Выложить огурцы в дуршлаг и посыпать солью, убедившись, что они равномерно покрыты солью. Оставить их при комнатной температуре на 30 минут. Промыть под холодной водой и слить воду. Аккуратно промакнуть огурцы бумажным полотенцем, чтобы удалить лишнюю влагу.

Выложить огурцы в среднюю миску. Добавить сельдерей, красный лук, красный винный уксус, мед, оливковое масло, соль и перец. Поставить миску в холодильник примерно на 30-40 минут. Достать из холодильника и посыпать петрушкой перед подачей.

Source



No comments: