Roasted Vegetable Soup with Herb Dumplings
It's my first attempt to make this recipe. I made without dumplings and, definitely, will make again and again with dumplings. It's exceptionally delicious and healthy.
Serves 6
For the soup:
1/2 butternut squash
3 carrots
2 parsnips
1 sweet potato
2 leeks, white and light green parts only
1 yellow onion
4 cloves garlic, unpeeled
Olive oil
Salt
Pepper
Chile powder (optional)
7 cups vegetable stock
1 bay leaf
For the dumplings:
1 cup flour
2 teaspoons baking powder
1/2 teaspoon kosher salt
2 tablespoons chilled butter, cut into small pieces
1 tablespoon finely chopped marjoram
1 tablespoon finely chopped parsley
1 tablespoon finely chopped thyme
1/2 cup milk
Chopped parsley, green onions and grated cheese for garnish
Preheat oven to 400°F.
Peel and chop the butternut squash, carrots, parsnips, and sweet potato into 1-inch chunks. Cut the leeks into chunks. Peel and quarter the onion. Leave the garlic cloves unpeeled. Toss with enough olive oil to coat, plus a generous pinch of salt and pepper and a pinch of chile powder, if desired. Spread the vegetables evenly on two baking sheets. Roast until tender, 30-40 minutes. Squeeze the soft, roasted garlic from the skins.
Working in batches, puree the vegetables in a blender, adding vegetable stock as necessary to achieve a smooth consistency. Transfer the puree to a large pot along with the remaining vegetable stock and the bay leaf. Season to taste and simmer for at least 10 minutes.
Meanwhile, prepare the dumplings. Whisk together the flour, baking powder, and salt. Add the butter and rub with your fingers or a fork until the mixture resembles fine crumbs. Stir in the herbs. Add the milk and stir until combined.
Drop tablespoonfuls of the dough into the simmering soup. Cover the pot and simmer for 5-10 minutes until the dumplings are cooked through.
To serve, ladle soup and dumplings into bowls and garnish with chopped parsley, grated cheese and chopped onions..
Суп с запеченными овощами и клецками
1/ 2 сквоша
3 моркови
2 корня пастернака
1 сладкий картофель
2 лука-порей, только белые и светло-зеленые части
1 желтый лук
4 зубчика чеснока, неочищенные
оливковое масло
соль
перец
Чили порошок (по желанию)
7 чашек овощного бульона
1 лавровый лист
Для клецок:
1 чашка муки
2 чайные ложки разсрыхлителя
1/2 чайной ложки кошерной соли
2 столовые ложки охлажденного сливочного масла, нарезанного на мелкие кусочки
1 столовая ложка мелко нарезанного майорана
1 столовая ложка мелко нарезанной петрушки
1 столовая ложка мелко нарезанного тимьяна
1/2 стакана молока
Очистить и нарезать свош (тыкву) , морковь, корень пастернака и сладкий картофель на небольшие кусочки. Нарезать лук-порей на куски. Очистить лук и нарезать на 4 части . Оставить дольки чеснока неочищенными. Добавить в овощи достаточно оливкового масла, несколько щепоток соли и перца и щепотку чили порошка. Перемешать и разложить на противне.Запечь до готовности, 30-40 мин.
Вынуть из духовки. Приготовить чашки кухонного комбайна, в которую переложить все запеченнье овощи и выжать чеснок из шкурок. Провернуть все в комбайне до получения пасты.
Нагреть бульон и выложить все обощную массу в него. Добавить лавровый лист и варить на менее 10 минут.
Между тем, приготовить клецки. Смешать муку, разрыхлитель и соль. Добавьте масло и втиреть пальцами или вилкой, пока смесь будет напоминает крошки . Добавить травы и молоко. Замесить тесто. Столовой ложкой выложить тесто в кипящий суп. Накрыть крышкой суп и на медленной огне варить 5-10 минут.
Выложить в тарелки и украсить петрушкой, мелко нарезанным зеленым луком и натертым сыром.
Recipe came from http://www.thekitchn.com/recipe-roasted-vegetable-soup-with-herb-dumplings-recipes-from-the-kitchn-178828
February 10, 2014
February 06, 2014
Egg salad sandwich everyone loves
Egg salad sandwich everyone loves
Makes enough for 4 sandwiches
6 large eggs
1/4 cup mayonaise
2 tablespoon chopped scallions or shallots
2 tablespoons chopped flat-leadf parsley
Salt and ground black pepper
1 tablespoon lemon juice
1 to 2 tespoons Dijon mustard
1/2 teaspoon Hungarian sweet paprika
8 slices Whole Wheat or Multi-grain Sandwich Bread
1 small bunch watercress or baby arugula, rinsed, dried and stemmed or 1 generous cup shredded lettuce
Quick changes
Replace the paprika with 2 teaspoons curry powder, a popular seasoning for egg salad
Ig you want some crunch, add 1/2 cup finely diced riv of selery, or some choppe toasted walnuts or pecans.
To cook the eggs, put tham in a saucepan where they'll fit in a single layer and cover them by several inches of cold water. Place on medium heat and bring to a full rolling boil. Set times and cook the eggs for exactly 5 minuts, so that the very centers of the yolks are still slighly soft. Put a bowl in the sink and use a slotted spoon to transfer the eggs to the bowl. Let cold water run over the eggs as you use the back of the spoon to gently smash the shell of each one in several places, then add about 2 cups of ice cubes and enough water to cover eggs in a bowl.
Remove and peel the eggs one at a time and set aside. Rinse the peeled eggs under running water and return them to the bowl of ice water until they are full cold. Transfer to a dry bowl, cover with plastic wrap, and refrigirate until needed.
When you're ready to make salad, whish together the mayonnaise, scallions, parsley, salt, pepper, lemon juice, mustard, and paprika in a medium mixing bowl. Coarsely chop the eggs and add to the bowl, then gently fold everything together.
Divide the salad evenly among 4 of the slices of bread, spreading it flat. Then top with the green and tomato slices (optional) Cover with remaining bread and cut in half.
Бутерброд с яичным салатом
на 4 порции
6 яиц
1/4 чашки майонеза
2 столовые ложки мелко нарезанного зеленого лука
2 столовые ложки мелко нарезанной петрушки
соль и черный перец по вкусу
1 столовая ложка лимонного сока
1 или 2 чайные ложки Dijon горчицы
1/2 чайной ложки венгерской паприки
8 кусков хлеба, желательно испеченньго из раный сортов пшеницы
1 чашки свежей зелени.
Положить яйца в кастрюлю, залить холодной водой, довести до кипения и кипатить 5 минут.
Снать с огня и поставить под холодную воду. Подержать несколько минут. Вынуть яйца, дать им остыть. Почистить яйца от скорлупы, мелко нарезать, добавить майонез, зленый лук, петрушку, соль, перец, лимонный сок, горчицу и венгерскую паприку.
Нарезать хлеб, положить предварительно помытую о посушенную зелень на хлеб, выложить яичную массу и накрыть сверху еше одним куском хлеба. Рзрезать пополам и подать на стол.
Recipe came from Nick Malgieri's Bread
February 02, 2014
Lemon Ricotta Cookies with Lemon Glaze
Lemon Ricotta Cookies with Lemon Glaze
Ingredients
Cookies:
2 1/2 cups all-purpose flour
1 teaspoon baking powder
1 teaspoon salt
1 stick unsalted butter, softened
2 cups sugar
2 eggs
1 (15-ounce) container whole milk ricotta cheese
3 tablespoons lemon juice
1 lemon, zested
Glaze:
1 1/2 cups powdered sugar
3 tablespoons lemon juice
1 lemon, zested
Preheat the oven to 375 degrees F. (next time I would preheat the even to 350F)
Cookies:
In a medium bowl combine the flour, baking powder, and salt. Set aside.
In the large bowl combine the butter and the sugar. Using an electric mixer beat the butter and sugar until light and fluffy, about 3 minutes. Add the eggs, 1 at a time, beating until incorporated. Add the ricotta cheese, lemon juice, and lemon zest. Beat to combine. Stir in the dry ingredients.
Line 2 baking sheets with parchment paper. Spoon the dough (about 2 tablespoons for each cookie) onto the baking sheets. Bake for 15 minutes, until slightly golden at the edges. Remove from the oven and let the cookies rest on the baking sheet for 20 minutes.
Glaze:
Combine the powdered sugar, lemon juice, and lemon zest in a small bowl and stir until smooth. Spoon about 1/2-teaspoon onto each cookie and use the back of the spoon to gently spread. Let the glaze harden for about 2 hours. Pack the cookies into a decorative container.
Recipe from Food Network
Ingredients
Cookies:
2 1/2 cups all-purpose flour
1 teaspoon baking powder
1 teaspoon salt
1 stick unsalted butter, softened
2 cups sugar
2 eggs
1 (15-ounce) container whole milk ricotta cheese
3 tablespoons lemon juice
1 lemon, zested
Glaze:
1 1/2 cups powdered sugar
3 tablespoons lemon juice
1 lemon, zested
Preheat the oven to 375 degrees F. (next time I would preheat the even to 350F)
Cookies:
In a medium bowl combine the flour, baking powder, and salt. Set aside.
In the large bowl combine the butter and the sugar. Using an electric mixer beat the butter and sugar until light and fluffy, about 3 minutes. Add the eggs, 1 at a time, beating until incorporated. Add the ricotta cheese, lemon juice, and lemon zest. Beat to combine. Stir in the dry ingredients.
Line 2 baking sheets with parchment paper. Spoon the dough (about 2 tablespoons for each cookie) onto the baking sheets. Bake for 15 minutes, until slightly golden at the edges. Remove from the oven and let the cookies rest on the baking sheet for 20 minutes.
Glaze:
Combine the powdered sugar, lemon juice, and lemon zest in a small bowl and stir until smooth. Spoon about 1/2-teaspoon onto each cookie and use the back of the spoon to gently spread. Let the glaze harden for about 2 hours. Pack the cookies into a decorative container.
Recipe from Food Network
January 31, 2014
Perfect Matzo snack - Salmon pate
Since everybody is doing something for Superbowl, I decided to prepare the perfect matzo snack. It's goes very well with matzo, whole-wheat crackers and just a bread. It's delicious, healthy and easy to make. I hope, everybody will enjoy!
Salmon PateMakes 2 cups pate
1/2 cup butter, room temperature
4 tablespoons finely chopped freen onions
2 tablespoon lemon juice
1 teaspoon salt
1 glove garlic
1/4 teаspoon hot pepper sauce
1 (15-oz) can salmon, drained
In food processor bowl with metal blade or blender container, combine butter, onions, lemon juice, garlic, salt, hot pepper sauce and salmon. Process until smooth.
Serve warm on whole-wheat crackers or matzo
Паштет из лосося.
На 2 чашки паштета.
1/2 чашки сливочного масла комнатной температуры
4 столовых ложки мелко нарезанного зеленого лука
2 столовые ложки лимонного сока
1 чайная ложка соли
1 зубец чеснока
1/4 чайной ложки острого соуса
1 банка (450 грамм) консервированного лосося.
Все сложить в чашку кухонного комбайна или блендера и прокрутить до получения однородной массы. Подавать с мацой или крекерами.
January 20, 2014
Banana Bread from Martha Stewart
Banana Bread from Martha Stewart
Martha Stewart Living's most requested recipe
Ok, It's official. I became a Martha Stewart Living subscriber. First recipe I tried is banana bread. It's easy, delicious, and, most important, satisfying.
Makes 1 loaf.
1/2 cup (1 stick) butter, at room temperature
1 cup granulated sugar
2 large eggs
1 & 1/2 cup all-purpose flour
1 teaspoon baking soda
1 teaspoon salt
1 cup mashed very ripe bananas (2 medium ones)
1/2 cup sour cream
1 teaspoon vanilla
1/2 cup chopped walnuts or pecans
Preheat oven to 350F. Butter a 9-by-5-by-3-inch loaf pan; set aside. In an electric mixer fitter with the paddle attachment, cream butter and sugar until light and fluffy. Add eggs, and beat to incorporate.
In a medium bowl, whisk together flour, baking soda, and salt. Add to the butter mixture, and mix until just combines. Add bananas, sour cream, and vanilla; mix to combine. Stir in nuts, and pour into prepared pan.
Bake until a cake tester inserted into center of the cake comes out clean, about 1 hour 10 minutes. Let rest in pan for 10 minutes, then turn out onto a rack to cool.
Банановый кекс от Марты Стюарт
На 1 кекс.
1/2 чашки сливочного масла, комнатной температуры
1 чашка сахара
2 яйца
1 & 1.2 чашки муки
1 чайная ложка соды
1 чайная ложка соли
1 чашка бананов-пюре (2 небольших банана)
1/2 чашки сметаны
1 чайная ложка ванильного экстракта
1/2 чашки мелко нарезанных грецких орех или орех пекан.
Нагреть дуновку до 350Ф. Промазать маслом формочку для выпечки кексов. В этом случае нужно ваять формочку размерами 9 х 5 х 3 дюйма. В миксере взбить масло с сахаром, добавить яйца. Продолжать взбивать. В небольшой посуде перемешать муку, соль и соду. Добавить мучную смесь в чашку миксера. Продолжая взбивать, добавить бананы, сметану и ванильный экстракт. Перемешать и добавить орехи.
Поставить в нагретую духовку и печь приблизтельно 1 час 10 минут. Деревянной лучинкой проверить на готовность. Вынуть из духовки, дать остыть в течении 10 минут. Вынуть из формы и дать полностью остыть.
Martha Stewart Living's most requested recipe
Ok, It's official. I became a Martha Stewart Living subscriber. First recipe I tried is banana bread. It's easy, delicious, and, most important, satisfying.
Makes 1 loaf.
1/2 cup (1 stick) butter, at room temperature
1 cup granulated sugar
2 large eggs
1 & 1/2 cup all-purpose flour
1 teaspoon baking soda
1 teaspoon salt
1 cup mashed very ripe bananas (2 medium ones)
1/2 cup sour cream
1 teaspoon vanilla
1/2 cup chopped walnuts or pecans
Preheat oven to 350F. Butter a 9-by-5-by-3-inch loaf pan; set aside. In an electric mixer fitter with the paddle attachment, cream butter and sugar until light and fluffy. Add eggs, and beat to incorporate.
In a medium bowl, whisk together flour, baking soda, and salt. Add to the butter mixture, and mix until just combines. Add bananas, sour cream, and vanilla; mix to combine. Stir in nuts, and pour into prepared pan.
Bake until a cake tester inserted into center of the cake comes out clean, about 1 hour 10 minutes. Let rest in pan for 10 minutes, then turn out onto a rack to cool.
Банановый кекс от Марты Стюарт
На 1 кекс.
1/2 чашки сливочного масла, комнатной температуры
1 чашка сахара
2 яйца
1 & 1.2 чашки муки
1 чайная ложка соды
1 чайная ложка соли
1 чашка бананов-пюре (2 небольших банана)
1/2 чашки сметаны
1 чайная ложка ванильного экстракта
1/2 чашки мелко нарезанных грецких орех или орех пекан.
Нагреть дуновку до 350Ф. Промазать маслом формочку для выпечки кексов. В этом случае нужно ваять формочку размерами 9 х 5 х 3 дюйма. В миксере взбить масло с сахаром, добавить яйца. Продолжать взбивать. В небольшой посуде перемешать муку, соль и соду. Добавить мучную смесь в чашку миксера. Продолжая взбивать, добавить бананы, сметану и ванильный экстракт. Перемешать и добавить орехи.
Поставить в нагретую духовку и печь приблизтельно 1 час 10 минут. Деревянной лучинкой проверить на готовность. Вынуть из духовки, дать остыть в течении 10 минут. Вынуть из формы и дать полностью остыть.
December 31, 2013
Sweet buns with Lubavitch Sweet yeast Dough
Sweet buns with Lubavitch Sweet yeast Dough
Many years ago I bought a quite delicious cooking book compiled by women from Lubavitch community. They choose recipe they trust and make again and again. This time I decided to try one of the recipes from this book.
1. Basic Sweet Dough
Make 50 buns or pirozhkis.
1/2 sugar
2 packages dry yeast
1 & 1/2 teaspoon salt
6 & 1/2 to 7 cups flour
1 & 1/4 cups apple juice
1 cup margarine
3 eggs, at room temperature
1/2 teaspoon vanilla extract (optional)
In a large mixer bowl, combine sugar, yeast, salt, and 2 cups of flour. In a 1-quart saucepan, heat apple juice and margarine until warm. Margarine does not have to melt.
Gradually add warm liquid to dry ingredients, beating with mixer at low speed. Increase speed to medium and beat 2 minutes. Add eggs and vanilla and 2 & 1/2 cups of flour. Beat 2 minutes. By hand, stir in enough additional flour to make stiff dough, about 2 cups.
Turn dough onto a lightly floured board and knead 8 to 10 minutes until smooth and elastic, adding more flour if necessary.
Place dough in a well-oiled bowl and turm to oil the top. Cover and let rise in warm place about 1 hour until doubled in bulk. Punch down, turn onto floured board, cover with bowl and allow to rest 15 minutes for easier shaping.
2. What to make: piroshki and sweet buns.
3. How to shape it.
Imitation Crabmeat Green Tomato salad
Imitation Crabmeat Green Tomato salad
Make 2 portions
6-8 leaves butter torn lettuce,
4 oz imitation crabmeat, chopped
1 large tomato, sliced
1/4 cup red onion, thinly sliced
Dressing:
2 tablespoons mayonaise
1 teaspoon Dijon mustard
1 teaspoon lemon juice
1/2 teaspoon sugar
2 tablespoоn olive oil
Salt and pepper to taste
For dressing, in a small bowl, whisk all dressing ingridients, except salt and pepper.
In a deep salad bowl, place butter lettuce leaves. In a separate bowl combine the next three salad ingredients. Pour the dressing over the salad and toss very well. Add salt and pepper. Pour salad over the leaves.
Салат с крабовыми палочками, помидорами и зеленью.
На 2 порции
6-8 листьев зелени "butter lettuce"
120 грамм крабовых поличек, мелко порезанных
1 большой помидор, нарезанные на тонкие дольки.
1/2 чашки сладкого красного лука, нарезанного кольцами
Соус:
2 столовые ложки майонеза
1 чайная ложка горчицы Dijon
1 чайная ложка лимонного сока
1/2 чайной ложки сахара
2 столовые ложки оливкового масла
Соль и перец по вкусу.
В небольшой посуде перемешать все составляющие соуса. Соль и перец не добавлять.
В глубокую салатную посуду уложить листья салата. В отдельной посуде перемешать крабовые палочки, помидор и лук. Залить соусом и добавить по вкусу соль и перец. Выложить салат поверх листьев.
December 27, 2013
Banana-Honey Cake with Vodka glaze
Unexpectedly for myself I found this easy recipe in one of Williams-Sonoma cooking books "Dessert of the day". First of all, this recipe can be made parve and served with any meal. For a second, any of us can experiment with spices. This easy cake will become very spicy and rich. Definitely I will make this recipe again. I have already offered a cake for test to several people, and they like it. It does not rise high, it's a quite dense and definitely very honeyish. William-Sonoma published cake without glaze, and I added the glaze and some new spices. First time I introduced vodka glaze in a Cosmopolitan Bread
Banana-Honey Cake with Vodka glaze
Cake:
2 & 1/4 cups all-purpose flour
1 teaspoon baking soda
1 teaspoon baking powder
1 teaspoon ground cinnamon
1/2 teaspoon kosher salt
1/2 cup (125 gramm) + 2 tablespoons unsalted butter (together 10 tablespoons)
Butter can be substituted on pareve margarine to make a recipe parve.
1/2 cup firmly packed light brown sugar
1/2 cup honey
2 large eggs
2 bananas, mashed
I added 1 teaspoon ground ginger and 1/8 teaspoon red pepper.
Glaze:
1 cup powdered sugar
2 tablespoons vodka
1 teaspoon apple or orange juice (if you need more to make glaze, add it)
Preheat the oven to 350F (180C). Butter a 9 inch (23-sm) square baking pan. Sprinkle with flour and tap out the excess.
In a bowl, sift together the flour, baking powder, baking soda, cinnamon, and salt. In another bowl, using an electric mixer, beat the butter and brown sugar on medium speed until creamy. Add the eggs, increase the speed to medium-high, and beat until smooth. Add the dry ingredients in 2 additions, alternating with the mashed bananas and beating on medium speed after each addition until smooth.
Spread the batter evenly in the prepared pan.
Bake until a toothpick inserted into the center comes out clean, 35-40 minutes. Let cool completely in the pan or on a wire rack. Cut in squares and serve.
I used for baking a regular bread pan, waited 15-20 minutes after baking and cover with glaze. To make a glaze, I mix all ingredients until paste was formed.
Банановый медовик с глазурью из водки.
Тесто для медовика:
2 & 1/4 чашки муки
1 чайная ложка соды
1 чайная ложка разрыхлителя
1 чайная ложка молотой корицы
1/2 чайной ложки соли
1/2 чашки (125 gramm) + 2 столовые ложки несоленого сливочного масла (вместе 10 столовых ложек) Можно заменить на parve маргарин.
1/2 чашки коричневого сахара
1/2 чашки меда
2 болших яйца
2 банана (провернуть их в мясорубке или кухонном комбайне до получения пюре)
Я добавила 1 чайную ложку сухого имбиря и 1/8 чайной ложки красного перца.
Глазурь:
1 чашка сахарной пудры
2 столовых ложки водки
1 чайная ложка яблочного или апельсинового сока(если нужно больше, добавьте.)
Нагреть духовку до 350Ф (180Ц). Помазать маслом небольшую квадратную дечку (23 см). Обсыпать внутри мукой.
В небольшой посуде смешать муку, разрыхлитель, соду, корицу, сухой имбирь, переци соль. В другой глубокой посуде электрическим миксером на средней скорости взбить масло и сахар. Добавить яйца. Увеличить скорость и продолжать взбивать. Добавить сухую массу в 2 приема, чередуя с бананами. Взбивать до того, как все хорошо перемешается. Вылить в приготовленную дечку, аккуратно разровнять и поставить в нагретую духовку.
Печь в течении 35-40 минут. Проверить лучинкой на готовность. Вынуть из духовки и дать остыть. Нарезать на квадратики и подать к столу.
Я использовала стандарную дечку для выпечки хлеба. Вынула из духовки, подождала 15-20 минут и залила глазурью. Для глазури нужно перемешать все ингридиенты до получения пасты.
Subscribe to:
Comments (Atom)

























