October 29, 2022

Pear Cake with Honey and Spelt


7 oz. unsalted softened butter (14 Tbsp.), plus more for greasing

1⁄2 cup plus 1 Tbsp. sugar

1⁄3 packed cup light brown sugar

1 tonka bean, peeled and finely grated (optional)

1⁄2 tsp. kosher salt

2 large eggs, at room temperature

1 cup all-purpose flour

1⁄2 cup plus 3 Tbsp. spelt flour

1 1⁄2 tsp. baking powder

1⁄3 cup buttermilk (I used 1 cup)

2 tbsp. sliced almonds

1 firm-ripe pear, cored and sliced lengthwise

2 Tbsp. honey

1 Tbsp. fresh lemon juice


Preheat the oven to 375°F. Butter a 9-inch cake pan and line the bottom with a circle of parchment paper.

In a stand mixer using the paddle attachment, beat the butter, sugars, tonka bean if using, and the salt until fluffy. Add the eggs one at a time, scraping the bowl as needed and making sure the first egg is completely incorporated before adding the next.

In a medium bowl, whisk the flours and baking powder. Add half the dry ingredients to the butter mixture and mix on low speed. When mostly incorporated, stream in the buttermilk while continuing to mix. Scrape the bowl and paddle, then add the rest of the dry ingredients and mix on low speed just until smooth. Pour into the prepared pan and smooth the surface. Sprinkle with the almonds, then fan out the pears on top. Bake until the cake is golden brown and a tester inserted into the center comes out clean, 35–40 minutes. Remove the pan to a rack to cool completely. Unmold the cake and remove the parchment paper.

In a small pot over low heat, stir the honey and lemon juice until smooth. Brush the cooled cake lightly with the glaze. Slice and serve with chamomile gelato if desired.


Пирог с грушей, медом и спелтовой мукой

14 ст. л. (около 200 грамм) сливочного масла, плюс еще немного для смазывания

1⁄2 чашки сахара

1/3 чашки светло-коричневого сахара

1 чайной ложки ванильного экстракта

1⁄2 ч. л. кошерная соль

2 больших яйца, комнатной температуры

1 чашка белой муки

1⁄2 чашки плюс 3 ст. спелтовой муки

1 1/2 ч. л. порошок для выпечки

1⁄3 чашки кефира (Я добавила 1 чашку)

2 ст.л. лепестков миндальных орехов

1 твердая спелая груша, без сердцевины и нарезанная вдоль

2 ст.л. меда

1 ст.л. лимонного сока

Разогреть духовку до 375°F (почти 200 Ц). Смазать маслом 9-дюймовую форму для кекса и выложить дно кругом пергаментной бумаги.

В стационарном миксере с насадкой-лопаткой взбить масло, сахар, ванильный  экстракт и соль до пышной массы. Добавить яйца по одному, очищая миску по мере необходимости и убедившись, что первое яйцо полностью растворилось, прежде чем добавлять следующее.

В средней миске смешать два вида муки и разрыхлитель. Добавить половину сухих ингредиентов в масляную смесь и перемешать на низкой скорости. Когда они в основном смешаны, влейте пахту, продолжая перемешивать. Очистить чашу и лопатку, затем добавить остальные сухие ингредиенты и перемешайть на низкой скорости до получения однородной массы. Вылить в подготовленную форму и разровнять поверхность. Посыпать миндалем, затем разложить груши сверху. Выпекать, пока кекс не станет золотисто-коричневым, а тестер, вставленный в центр, не будет выходить чистым, 35–40 минут. Выложить на решетку для полного остужения. 

В небольшой кастрюле на медленном огне перемешать мед и лимонный сок до получения однородной массы. Слегка смазать остывший кекс глазурью. Нарезать и подавать с мороженым.


Recipe comes from Saveur

October 23, 2022

Everyday Green Salad


Yield: ~ ½ cup vinaigrette (enough for eight 1½ cup servings of salad)

For the vinaigrette:
1 small shallot, minced (about 1 tablespoon)
½ teaspoon kosher salt
1 teaspoon (5g) Dijon mustard
1 teaspoon (7g) honey
¼ teaspoon freshly ground black pepper
2 tablespoons (30ml) champagne vinegar (I used sherry vinegar; white wine vinegar works well too
¼ cup (56ml) good olive oil

For the salad:
4 to 6 cups mixed greens of choice
Optional extras: halved cherry tomatoes, crumbled blue cheese, toasted walnuts, chopped avocado, sliced cucumbers, or add-ins of choice


Make the vinaigrette: Place the minced shallot in a small bowl or jar and sprinkle with the salt. Let it rest for at least 10 minutes, or up to an hour. (The salt mellows the sharpness of the shallot.)

Once the shallot has rested, add the Dijon, pepper, honey, and vinegar, and whisk to combine. While whisking, drizzle in the olive oil until emulsified. Or place the lid on the jar and shake well. The vinaigrette can be kept in a sealed container in the refrigerator up to 1 week.

Make the salad: Add the salad greens to the bowl. Greens alone work well, but you may add extras of choice. Right before serving, toss with enough of the vinaigrette to lightly coat the leaves.


Recipe comes from "To the Last Bite" Alexis Deboschnek on page 56.

October 14, 2022

Quick Chocolate Honey Bars




Yield 16-18 medium size cookies

2 large eggs, room temperature
A couple sprinkles of salt
3/4 cup sugar
1/2 teaspoon vanilla extract
1/2 teaspoon rose water (optional)
75 ml vegetable oil
1 & 3/4 cup all-purpose flour
1 teaspoon baking flour
1 tablespoon cacao powder
1 tablespoon milk
2 tablespoon running honey
1/3 cup walnuts, finely chopped
1/3 cup sweetened coconut


To make a dough, whisk eggs, salt, sugar, vanilla extract, and rose water in a large bowl for about 2 minutes. Add vegetable oil and whisk again.

In a medium bowl, mix flour and baking powder. Add to the wet ingredients and make a playable dough. Divide dough into 2 equal parts. Set aside one of them and return the second part into a bowl. Add 1 tablespoon of cacao and milk. Mix well with a dough to form a chocolate ball.

Divide each ball into 2 equal to make a total of 2 light and 2 choco balls. Preheat the oven to 350 F. Measure parchment paper for 14 x 9-inch baking sheet. Place the sheet on a kitchen counter, and grease it with vegetable oil and non-stick baking spray. 

Roll out each ball into a 7 x 8- inches rectangle and place it on top of each other changing the colors. Using a roller pin, roll out the stack to the size of the parchment paper. Carefully transfer onto a baking sheet fitting well and prick with fork several times. Bake for 20 minutes.

Remove from the oven. Brush hot pastry with honey and sprinkle with a mix of walnuts and coconut. Cool completely and serve with drinks and fruits.


Быстрые шоколадно-медовые полоски

На 16-18 штук печенья среднего размера.

2 больших яйца, комнатной температуры
Пара щепоток соли
3/4 чашки сахара
1/2 чайной ложки ванильного экстракта
1/2 чайной ложки розовой воды (по желанию)
75 мл растительного масла
1 и 3/4 чашки универсальной муки
1 чайная ложка муки для выпечки
1 столовая ложка какао-порошка
1 столовая ложка молока
2 столовые ложки жидкого меда
1/3 чашки грецких орехов, мелко нарезанных
1/3 чашки подслащенного натертого кокоса

Для теста взбить яйца, соль, сахар, ванильный экстракт и розовую воду в большой миске в течение примерно 2 минут. Добавить растительное масло и снова взбить.

В средней миске смешать муку и разрыхлитель. Добавить мужхную смесь к влажным ингредиентам и замесить пластичное тесто. Разделить тесто на 2 равные части. Отложить одну часть и вернуть вторую часть в миску. Добавить 1 столовую ложку какао и молоко. Хорошо перемешать с тестом, чтобы сформировать шоколадный шарик. 

Разделить каждую часть на 2 равные части, чтобы в общей сложности получилось 2 светлых и 2 шоколадных шара. Разогреть духовку до 350 F (180 Ц). Разрезать пергаментную бумагу для противня размером 14 x 9 дюймов. Положить лист на кухонный стол и смазать его растительным маслом и антипригарным спреем для выпечки.

Раскатать каждый шарик в прямоугольник размером 7 х 8 дюймов и выложить их друг на друга, меняя цвета. С помощью скалки раскатать стопку до размера пергаментной бумаги. Аккуратно переложить на противень, хорошо подогнанный и несколько раз проколить вилкой. Выпекать 20 минут.

Вынуть из духовки. Смазать горячее тесто медом и посыпать смесью грецких орехов и кокосовой стружки. Полностью остудить и подавать с напитками и фруктами.


Recipe from



October 06, 2022

Spicy Hot Pepper Spread Recipe: Bomba Calabrese


Yields about 1 & 1/2 cups of spread

2-3 shallots or 1 onion, chopped
3-4 cloves garlic cloves fresh, chopped
500 grams Italian or globe eggplant 1 medium, skin removed, diced
227 grams button mushrooms quartered
1 kilogram red bell peppers chopped, about 4 large red bell peppers
100 grams red hot chili peppers about 12, chopped
2 tablespoons olive oil extra virgin
3 teaspoons fennel seeds crushed
1 teaspoon oregano dried leaves
½ cup apple cider vinegar
¾ cup olive oil extra virgin
2 teaspoons Kosher salt separated
olive oil for topping

Prep the vegetables:
Pulse the shallots (or onion) with the chopped garlic 4-6 times in the food processor until finely chopped. Remove and set aside.

Pulse the eggplant 8-10 times in the food processor until it is minced. Remove and set aside.

Pulse the mushrooms 5-6 times in the food processor until minced. Remove and set aside.

Pulse the chopped red bell peppers in the food processor and pulse 4-5 times until they’re minced. Remove and place them in a colander to drain any excess liquid.

Pulse the hot chili peppers 3-4 times in the food processor until they’re minced. Remove and add them to the red peppers in the colander.

In a large, deep skillet or saucepan over medium-high heat, add 2 tablespoons of olive oil.
When the oil is hot, add the minced onion and garlic. Sauté and stir with a wooden spoon for 2 minutes until fragrant and softened.

Next, add the minced eggplant and 1 teaspoon of Kosher salt. Sauté and stir for 3-5 minutes until the eggplant softens.

Add the minced mushrooms and cook, often stirring, for 3-5 minutes until they release their moisture.

Add the crushed fennel seeds, the dried oregano, and 1 teaspoon of Kosher salt, to this vegetable mixture.

Add the red bell peppers and chili peppers to the pan. Stir everything together and cook on medium heat for 25-30 minutes, frequently stirring until the peppers are tender and softened. If necessary, adjust the heat to prevent burning.

Take the pan off the heat, then add ½ cup of apple cider vinegar and ¾ cup of extra virgin olive oil. Mix well together. Allow to cool slightly, then taste and adjust the seasoning.


Рецепт пасты с острым перцем: Бомба Калабрезе

На 1 и 1/2 чашки спреда

2-3 лука-шалота или 1 луковица, нарезать мелко
3-4 зубчика чеснока свежие, нарезанные очень мелко
500 г итальянских баклажанов или баклажанов 1 средний, без кожуры, нарезанный кубиками
227 грамм шампиньонов, нарезанных на четвертинки
1 кг нарезанных красных сладких перцев, около 4 больших красных сладких перцев
100 г красного острого перца чили около 12 шт., нарезать мелко
2 столовые ложки оливкового масла
3 чайные ложки измельченных семян фенхеля
1 чайная ложка сушеных листьев орегано
½ чашки яблочного уксуса
¾ чашки оливкового масла экстра вирджин
2 чайные ложки кошерной
оливковое масло для подачи

Подготовка овощей
Лук-шалот (или лук) с измельченным чесноком измельчить в кухонном комбайне, пока он не станет мелко нарезанным. Вынуть из комбайна в небольшую емкость и отложить в сторону.

Измельчить баклажаны в кухонном комбайне, пока они не превратятся в фарш. Вынуть и отложить в сторону.

Пропульсировать грибы 5-6 раз в кухонном комбайне до измельчения. Вынуть и отложить в сторону.

Измельчить нарезанный красный сладкий перец в кухонном комбайне до очень маленьких кусочков. Вынуть и откинуть на дуршлаг, чтобы стекла лишняя жидкость.

Перемолоть острый перец чили 3-4 раза в кухонном комбайне, пока он не превратится в фарш.
Вынуть и откинуть на дуршлаг к красному перцу в дуршлаг.

В большую глубокую сковороду или кастрюлю на среднем огне добавить 2 столовые ложки оливкового масла.

Когда масло нагреется, добавить нарезанный лук и чеснок. Обжаривать помешивая деревянной ложкой в ​​течение 2 минут до появления аромата и мягкости.

Затем добавьте измельченные баклажаны и 1 чайную ложку кошерной соли. Обжаривайте и помешивайте 3-5 минут, пока баклажаны не станут мягкими.

Добавить измельченные грибы и тушить, часто помешивая, 3-5 минут, пока они не выпустят влагу.

Добавить к овощной смеси измельченные семена фенхеля, сушеный орегано и 1 чайную ложку кошерной соли.

Добавить в сковороду красный сладкий перец и перец чили. Все перемешать и тушить на среднем огне 25-30 минут, часто помешивая, пока перец не станет очень мягким. Следить за огнем, чтобы смесь не пригорела.

Снять сковороду с огня, добавить ½ стакана яблочного уксуса и ¾ стакана оливкового масла. Хорошо перемешать. Дайте немного остыть, затем попробовать и если нужно добавить соль и черный молотый перец.


September 29, 2022

Quick Sauteed Chicken Thighs with Onion-Mustard Sauce


Yield 3 servings

3 large chicken thighs, skin on

1 large yellow onion, thinly sliced

1/2 tsp kosher salt

1/4 tsp black pepper

2 medium garlic cloves, minced

5 tablespoons mayonnaise

1 tablespoon mustard

1/2 teaspoon paprika

1 tablespoons vegetable oil + more if needed

Some water

Place in a bowl of the food processor onion, salt, black pepper, garlic cloves, mayo, mustard, and paprika. Process until a paste. Remove from the bowl in a large plastic bowl.

Pat chicken dry and trim any excess fat. Prick meat with fork in several places. Add to a prepared sauce and mix well. Cover with plastic wrap and place into refrigerator for 3-4 hours.

Remove marinade chicken from the refrigerator and discard excess marinade from the meat. Heat 1 tablespoon of the oil in a large skillet over MED-HIGH heat and cook chicken thighs for approximately 5-6 minutes per side, or until cooked through.

Add the remaining sauce to a skillet, and mix with chicken. Add about 1/4 cup of the water, cover with a lid and sauté for about 6-8 minutes turning once or twice. If needed, add more water and cook for about 4-5 minutes. Check for seasonings.

Spoon a bit of sauce over the chicken and serve with a light green salad.

Быстрые обжаренные куриные бедра с луково-горчичным соусом

Выход 3 порции

3 больших куриных бедра с кожей

1 большая желтая луковица, тонко нарезанная

1/2 чайной ложки кошерной соли

1/4 ч.л. черного перца

2 средних зубчика чеснока, измельченных

5 столовых ложек майонеза

1 столовая ложка горчицы

1/2 чайной ложки паприки

1 столовая ложка растительного масла + больше, если нужно

Немного воды

Поместить в чашу кухонного комбайна лук, соль, черный перец, зубчики чеснока, майонез, горчицу и паприку. Процесс до пасты. Вынуть смесь из чаши комбайна в большую пластиковую миску.

Обсушить курицу и обрезать лишний жир. Наколоть мясо вилкой в нескольких местах. Добавить в готовый соус и хорошо перемешать. Накрыть полиэтиленовой пленкой и поставить в холодильник на 3-4 часа.

Достать курицу из маринада из холодильника и удалить лишний маринад с мяса. Нагреть 1 столовую ложку масла в большой сковороде на СРЕДНЕ-СИЛЬНОМ огне и обжарить куриные бедра примерно по 5–6 минут с каждой стороны или до готовности.

Добавить оставшийся соус в сковороду и все хорошо перемешать. Добавить около 1/4 чашки воды, накрыть крышкой и тушить около 6-8 минут, переворачивая один или два раза. При необходимости добавить еще воды и тушить около 4-5 минут. Проверить на наличие специй.

Полить курицу небольшим количеством соуса и подать с легким зеленым салатом.



September 26, 2022

German Riesling Apple Cake


Yield: 8 slices

2.5 cups all-purpose flour (300 grams)

1 teaspoon baking powder (5 grams)

1 stick + 2 tablespoons salted butter, cubed, at room temperature (140 grams)

8 tablespoons granulated sugar, divided (100 grams)

1/2 teaspoon vanilla extract (2.1 grams)

1 large egg

2 pounds apples (908 grams)

Juice of 1 lemon

16 fluid ounces Riesling*, divided (500 grams)

3 rounded tablespoons cornstarch (25 grams)


Place the flour and baking powder into a bowl, stir to combine, and set aside.

In another bowl, or in the bowl of a stand mixer using the paddle attachment, cream together the butter and 2 tablespoons sugar until light and fluffy. Add the egg, and stir to mix until combined.

Add the flour mixture in three batches, and stir to combine completely between each addition. Bring the dough together into a ball with your hands, and flatten it to form a disc. Wrap in plastic and refrigerate for 30 minutes.

Peel, core, and cut the apples into small cubes. Sprinkle with the lemon juice and toss to coat, to prevent browning.

In a small bowl, combine about a third of the wine with the cornstarch and vanilla extract, and whisk until smooth.

Place the remaining wine and sugar in a saucepan over medium-high heat. Bring to a boil, stirring constantly. Add the starch mixture and continue to stir. When it reaches a boil for the second time and has begun to thicken, remove from the heat.

Preheat the oven to 350°F (convection 300°F) and grease a 10-inch springform pan.

Press the chilled dough evenly into the bottom of the prepared pan. Prick the dough several times with a fork.

Spread the apples in the pan in an even layer, and pour the wine glaze on top so the apples are fully covered.

Bake for 1 hour, or until the cake has cooked through. Remove from the oven and cool completely on a wire rack before removing from the pan and serving.

Notes

You may substitute any type of sweet white wine or 100% apple juice for the Riesling, if you wish.


Немецкий яблочный пирог с рислингом

Выход: 8 ломтиков

2 & 1/2 чашки муки (300 грамм)

1 чайная ложка разрыхлителя (5 грамм)

1 палочка + 2 столовые ложки соленого сливочного масла, нарезанного кубиками, комнатной температуры (140 г)

8 столовых ложек сахарного песка, разделенных (100 грамм)

1/2 чайной ложки ванильного экстракта (2,1 г)

1 большое яйцо

2 фунта яблок (908 граммов)

Сок 1 лимона

16 жидких унций рислинга*, разделенных (500 граммов)

3 столовые ложки кукурузного крахмала с горкой (25 грамм)

Выложить муку и разрыхлитель в миску, перемешать и отставить в сторону.

В другой миске с помощью электромиксера взбить масло и 2 столовые ложки сахара до получения легкой и воздушной массы. Добавить яйцо и перемешать до полного смешания.

Добавить мучную смесь в три приема и тщательно перемешивать каждый  раз. Собрать тесто руками в шар и сплюснуть его, чтобы получился диск. Завернуть в полиэтилен и убрать в холодильник на 30 минут.

Очистить яблоки от кожуры, сердцевины и нарезать на небольшие кубики. Сбрызнуть лимонным соком и перемешать.

В небольшой миске смешать около трети вина с кукурузным крахмалом и ванильным экстрактом и смеать до получения однородной массы.

Вылить оставшееся вино и сахар в кастрюлю и поставить на средний огонь. Довести до кипения, непрерывно помешивая. Добавить растворенный крахмал и продолжать мешать. Довести до кипения опять и снять с огня, когда смесь начнет густеть.

Разогреть духовку до 350°F (конвекция 300°F) и смазать маслом 10-дюймовую разъемную форму.

Равномерно прижать охлажденное тесто ко дну подготовленной формы. Несколько раз наколоть тесто вилкой.

Выложить нарезанные яблоки на тесто ровным слоем и полить сверху винной глазурью, чтобы яблоки были полностью покрыты.

Печь в течение 1 часа или пока пирог не пропечется. Вынуть из духовки и полностью остудить на решетке, прежде чем вынимать из формы и подать.

Замечание

Можно заменить рислинг любым типом сладкого белого вина или 100% яблочным соком.


Recipe comes from

September 19, 2022

Italian Apple Crumble Cake (SBRICIOLATA alle Mele)


Yields 8 servings (1 medium piece per serving)

Filling

5 apples, peeled and medium chopped

2 teaspoons lemon juice

3/4 cup sugar

Dry dough

2 & 3/4 cups all-purpose-flour

1 & 1/2 teaspoons baking powder 

12 tablespoons butter (cold), shredded

a pinch of salt

1 egg


In a large bowl, mix apples with lemon juice. Place medium non-stick pan to start to heat over medium-high heat. Add sugar and melt until lightly browned caramel. Stir frequently. Add apples and mix well. Lower a heat a bit and sauté apples for about 15 minutes, stirring frequently. Remove from the heat to cool a bit.

Preheat oven to 350 F (180 C). Line a 8-inch spring form pan with parchment paper, and spray all around with non-stick baking spray.

Place the flour, salt and baking powder in the bowl of a food processor and pulse a few times to combine. Add butter and egg. Pulse until you get a sandy texture (about 6-8 pulses). Transfer the flour mixture to a large plastic bowl. 

Place 2/3 of your crumbly dough on the bottom of the pan and press it with a spoon.

Place the apples on top of the crust.

Sprinkle on the rest of the crumbly dough on top of the apples making sure to get the corners and covering the apples. Press gently making sure the crumbs stick together, taking care that they are still crumbly.

Bake for about 40-45 minutes or until light golden brown. Let cool completely in the pan. Remove when ready to serve and dust lightly with confectioner's sugar.



Насыпной торт с яблоками по-итальянски

На 8 порций (1 средний кусок на порцию)

Начинка
5 яблок, очищенных и нарезанных на средние кусочки
2 чайные ложки лимонного сока
3/4 чашки сахара

Сухое тесто
2 и 3/4 чашки муки
1 и 1/2 чайной ложки разрыхлителя
12 столовых ложек  (около 150 грамм) сливочного масла (холодного), тертого
щепотка соли
1 яйцо

В большой миске смешать яблоки с лимонным соком. Поставить среднюю сковороду с антипригарным покрытием и подогреть на среднем огне. Добавить сахар и растопить до образования светлой карамели. Помешивать часто. Добавить яблоки в карамель и хорошо перемешать. Немного уменьшить огонь и тушить яблоки около 15 минут, часто помешивая. Снять с огня, чтобы яблоки немного остыли.

Разогреть духовку до 350 F (180 C). Застелить 8-дюймовую разъемную форму пергаментной бумагой и сбрызнуть вокруг антипригарным спреем для выпечки.

Выложить муку, соль и разрыхлитель в чашу кухонного комбайна и несколько раз пропульсировать. Добавить сливочное масло и яйцо. Опять пропульсировать до получения крошки (примерно 6-8 импульсов). Переложить мучную смесь в большую пластиковую миску.

Выложить 2/3 рассыпчатого теста на дно формы и прижать ложкой.

Выложить яблоки теста.

Посыпать яблоки остатками рассыпчатого теста, убедившись, что они покрывают края. Немного нажать, убедившись, что крошки слиплись.

Выпекать около 40-45 минут или до светло-золотистого цвета. Дать полностью остыть в форме. Вынуть из формы, нарезать на порционные куски и слегка посыпать сахарной пудрой. Подать с фруктами или напитками. 


Idea comes from 



September 09, 2022

Quick Chicken Quesadillas (Leftover recipe)


Yields 2 servings: 2 tortillas per serving

2 tablespoons butter, room temperature

about 9 oz. cooked boneless chicken breasts, shredded into a very thin stripes

1 teaspoon paprika

1/2 teaspoon ground ginger

1/2 teaspoon ground coriander or cumin

A couple dashes of hot red pepper

Kosher salt

Freshly ground black pepper

4 medium flour tortillas

1 cup thinly shredded cheese (Monterey jack, cheddar or mix)

In a large sauté over medium-high heat, heat butter. Add chicken and all spices, and season with salt and pepper. Cook until crisp, 5 minutes. Transfer to a plate.

Spray with non-stick cooking spray on the medium frying pan. Add 1 flour tortilla to the skillet and spread over with 1/4 cup of cheese. Cook for about 1 minute and spread some chicken over half of the tortilla. Fold the other half of the tortilla over and cook, flipping once, until golden, 3 minutes per side. Repeat to make 4 quesadillas.

Slice into wedges and serve with beans, veggies, and sour cream.


Быстрые кесадильи из остатков приготовленной курятины

На 2 порции: 2 лепешки на порцию

2 столовые ложки сливочного масла, комнатной температуры

около 300 грамм приготовленной заранее мякоти куриной грудки без костей, нарезанные на очень тонкие полоски

1 чайная ложка паприки

1/2 чайной ложки молотого имбиря

1/2 чайной ложки молотого кориандра или тмина

Пара щепоток острого красного перца

Кошерная соль

Свежемолотый черный перец

4 лепешки среднего размера

1 чашка тонко натертого сыра (монтерей джек, чеддер или смесь)

В большом сотейнике на среднем огне разогреть сливочное масло. Добавить куриное мясо и все специи, приправить солью и перцем. Готовить помешивая до хрустящей корочки, 5 минут. Переложить на тарелку.

Побрызгать антипригарным кулинарным спреем среднюю сковороду с антипригарным покрытием. Вылоижть на нее 1 лепешку и посыпать 1/4 чашки сыра. Готовить около 1 минуты и выложить немного курицы на одну половину лепешки. Сложить вторую половину лепешки и жарить, перевернув один раз, до золотистого цвета, по 3 минуты с каждой стороны. Повторить с остальными лепешками.

Нарезать на ломтики и подавать с фасолью, овощами и сметаной.