January 01, 2017

Smoked Salmon Avocado Rye Toasts


Makes 4 medium-large toasts.

4 medium-large pieces rye bread, toasted
1 large ripe avocados, peeled and mashed
1 teaspoon lemon or lime juice
½ teaspoon olive oil
2 tablespoons onions. minced
1 teaspoon mayonnaise
salt and freshly ground black pepper to taste
 2 oz. smoked salmon pieces, chopped
 fresh dill for sprinkling
 pinch or two of cayenne pepper (optional)

Add lemon juice, olive oil, onions, mayonnaise and salt and pepper to taste to mashed avocado. Mix thoroughly. Spread the avocado mixture evenly over the toasted bread. Chop the smoked salmon. Spread equal amounts of the salmon  on top of the avocado mixture. Sprinkle with fresh dill. If you want, also sprinkle with  cayenne pepper.


Ржаные тосты с соленым лососем и авокадо

На 4 средних тоста

4 средних лусков ржаного хлеба, поджаренные в тостере
1 большо спелых авокадо, очищенный и перетертый в пюре
1 чайная ложка сока лимона или лайма
½ чайной ложки оливкового масла
2 столовые ложки лука, очень мелко нарезанного
1 чайная ложка майонеза
соль и свежемолотый черный перец по вкусу
60 грамм соленого лосося, нарезанного на мелкие кускочки
свежий укроп для посыпки
щепотка кайенского перца (по желанию)

Перемешать лимонный сок, оливковое масло, лук и майонез к авокадо-пюре. Посолить и поперчить. Тщательно перемешать. Раложить смесь на кусочки хлебах. Нарезать копченый лосось. Выложить лосось на авокадо. Посыпать укропом. По желанию слегко посыпать острым перцем.


Idea comes from Ronnie Fein

No comments: