Nutella Rugelach
Yield: 24 cookies
Ingredients:
1 9-inch pie dough (store bought or homemade)
1/2 cup Nutella
1 tablespoon butter, melted
coarse sugar
Directions:
Preheat oven to 400°F. Line a baking sheet with parchment paper, set aside.
Roll out pie crust into a 9 inch circle (or if it's store bought...open the package and unroll the pie crust) and slice into 12 triangles each one(like you would a pizza).
Spread each triangle with a healthy amount of Nutella. Roll into a crescent, starting with the wide end. Continue till all triangles are filled with Nutella. Transfer crescents to baking sheet, leaving about an inch for possible spreading.
Brush the top of each Nutella crescent with the melted butter and sprinkle generously with coarse sugar. Bake for 10 - 12 minutes, or until they are lightly golden brown.
Remove from oven and serve immediately, or store in an airtight container for up to 3 days.
Быстрые рогалики с Нутеллой
На 24 рогалика
1 упаковка теста для американского пая
1/2 чашки Нутелла
1 столовая ложка сливочного масла, растопленного
крупный сахар
Нагреть духовку до 400Ф. Выложить дечку пекарской бумагой.
Раскатать листы пая и нарезать на 12 секторов каждый. Намазать каждый сектор небольшим количеством Нутеллы (healthy amount) и завернуть рогалики. Положить на приготовленное деко. Помазать каждый рогалик растопленным сливочным маслом и поставить в духовку на 10-12 минут. Вынуть из духовки, дать остыть и подать к столу.
Это быстро, удобно и прекрасно подходит к молоку, кофе и чаю.
Recipe from http://www.thenovicechefblog.com/2013/08/nutella-crescents/
October 13, 2013
October 03, 2013
Heavenly Buttermilk Pancakes
I found this easy recipe on a site with THE interesting note: "This recipe was entered in the contest for Your Best Holiday Breakfast." So, I decided to try. Previously I learned about another definitely delicious recipe, which I make all the time. Of course, many of you will ask me a question which recipe is better. I think, my old recipe with oatmeal is much better. Probably, no one entered my old recipe in the contest, because my recipe would be a winner.
Heavenly Buttermilk Pancakes
Makes 20-25 medium size pancakes
1 cup flour
1 cup buttermilk
2 eggs
1 tablespoon sugar
1 tablespoon melted butter
1 teaspoon baking powder
dash of salt
Sift the flour, sugar, baking soda, and salt into a large bowl.
In a separate bowl, whisk together the buttermilk, eggs, and melted butter.
Add the buttermilk mixture to the flour mixture and stir until just incorporated.
Heat a frying pan or griddle over medium heat and lightly coat with butter or nonstick spray. Ladle the batter into the heated pan and cook until the top bubbles and the bottom is browned.
Flip and cook until the other side is nicely browned. Serve as you like them. We like ours with powdered sugar, homemade jam and some sprinkled cinnamon.
Recipe came from http://food52.com/recipes/8262-heavenly-buttermilk-pancakes
September 23, 2013
Tomato, Corn, and Avocado Salad
I have a couple extra boiled (grilled) corn ears, and I was looking for a healthy recipes to use them.
Actually I found:
1 ear corn
1/2 pint (recipes calls for 2 pints) cherry, grape, or pear tomatoes, halved (or quartered if large)
1 avocado, halved, pitted, peeled, and diced
2 scallions, thinly sliced
2 tablespoons fresh lime juice
1 tablespoon vegetable oil, such as safflower
Coarse salt and ground pepper
Stand ear in a large wide bowl; with a sharp knife, carefully slice downward to release the kernels. Discard cob. Add tomatoes, avocado, scallions, lime juice, and oil to bowl. Season with salt and pepper, and toss gently to combine.
Салат из помидор, авокадо и кукурузы.
1 кочан сваренной кукурузы
10-12 штук помидор 'Cherri", порезанных на половину
1 авокадо, тонко нарезанное
2 столовые ложки сока лайма
1 столовая ложка салатного масла (я предпочитаю подсолнечное)
Соль и перец по вкусу.
Острым ножом срезать желтые зерна с кочана кукурузы. Добавить к ним помидоры, авокадо, зеленый лук, сок лайма и салатное масло. Посолить и поперчить. Очень аккуратно перемешать и подать к столу.
Recipe from Martha Stewart
Actually I found:
1 ear corn
1/2 pint (recipes calls for 2 pints) cherry, grape, or pear tomatoes, halved (or quartered if large)
1 avocado, halved, pitted, peeled, and diced
2 scallions, thinly sliced
2 tablespoons fresh lime juice
1 tablespoon vegetable oil, such as safflower
Coarse salt and ground pepper
Stand ear in a large wide bowl; with a sharp knife, carefully slice downward to release the kernels. Discard cob. Add tomatoes, avocado, scallions, lime juice, and oil to bowl. Season with salt and pepper, and toss gently to combine.
Салат из помидор, авокадо и кукурузы.
1 кочан сваренной кукурузы
10-12 штук помидор 'Cherri", порезанных на половину
1 авокадо, тонко нарезанное
2 столовые ложки сока лайма
1 столовая ложка салатного масла (я предпочитаю подсолнечное)
Соль и перец по вкусу.
Острым ножом срезать желтые зерна с кочана кукурузы. Добавить к ним помидоры, авокадо, зеленый лук, сок лайма и салатное масло. Посолить и поперчить. Очень аккуратно перемешать и подать к столу.
Recipe from Martha Stewart
September 20, 2013
Feta Cheese Buns
Being a good Yiddishe balaboosta, sometimes I use leftovers for delicious dishes. This time it's a farmer's and feta cheeses. While ago I posted a recipe, which I use all the time creating new combinations of cheeses. This time I used farmer's homemade farmer's cheese and feta. It's quite good and unusual treat for tea and coffee.
Makes 20 medium size buns
2 cups farmer's cheese,
1 cup crumbled feta
1/2 cup melted butter
2 large eggs
3 cups all-purpose flour
1 teaspoon salt
3 teaspoons baking powder
3 tablespoons sugar
3 tablespoons milk
5 teaspoons sesame seeds (optional, I used sea salt and pepper)
In a big bowl mix together farmer's cheese, feta cheese, eggs, sugar, and salt (I used food processor) Add melted butter. In another bowl mix flour and baking powder. Add flour mixture to a big bowl. Mix well until dough is soft and slightly sticky, then turn out onto floured surface and let rest under a large greased bowl for about 30 minutes.
Preheat the oven to 350F (180C). Divide the dough into 2 equal parts. Shape each part of dough into 10 balls and place on greased baking sheet to rest for 5 minutes. Lightly brush balls with milk and sprinkle each ball with 1/4 tsp sesame seeds. I sprinkled with sea salt and pepper.
Bake in preheated oven 20-25 minutes until golden brown. Let them cool completely before serving.
September 17, 2013
Harvest vegetable saute.
Harvest vegetable saute.
Yield: 5 or 6 servings.
2 big yellow onions, thickly chopped in half rings
2 big carrots, peeled and grated on a grater with a big holes
2 big red or yellow peppers, finely chopped
3 big red tomatoes, finely chopped
2 big eggplants, peeled and cut into medium-small size cubes
3-4 garlic cloves, minced
2 big red apples, grated on a grater with a big holes
salt, pepper, lemon juice to taste
olive oil for sauteing
Note: It's a very slow process. I think, it's going to take up to 1 hour to saute all vegetables.
No matter of timing, I love these veggies with meat, fish or just a side dish in a fall.
Pour 4-5 cups of water in a big bowl, add 1 teaspoon of salt and place eggplant cubes in it. Leave for 40-45 minutes. It removes the moisture, makes it less bitter and adds crispness.
Heat oil in large nonstick skillet over medium-high heat. Add onions; cook 8-10 minutes or until tender and little bit brown, stirring occasionally. Add grated carrots and continue to cook for more 10 minutes. Add a little bit of salt and pepper. At this moment you can start adding peppers and tomatoes.
While veggies are sauteing, prepare eggplant cubes. Using your hands, squeeze water out of eggplant cubes and add to veggies on a skillet. Add garlic and grated apples. Check for salt, pepper and lemon juice, If you feel you need them, add to taste. Saute for 20 minutes stirring occasionally. Serve warm or at room temperature.
This recipe came from my mom's friend a long time ago. Every fall I used to make this dish several times. It's healthy and delicious in a fall.
Осеннее вегетарианское соте.
На 5 или 6 порций
2 больших луковицы, очишенных и порезанных на большие полукольца
2 большие моркови, очищенные и натертые на крупной терке (бурячная)
2 больших красных или желтых перца, мелко нарезанных
3 больших помидора, мелко порезанных
2 больших баклажана, очишенных и порезанных на небольшие кубики
3-4 зубца чеснока, мелко нарезанных
2 больших красных яблока, натертых на крупной терке
соль, перец, лимонных сок по вкусу
оливковое масло для жарки
В большую миску налить 4-5 чашек воды, добавить 1 чайную ложку соли и баклажанные кубики. Дать постоять 40-45 минут.
Нагреть масло в большой сковороде, добавить нарезанный лук и жарить на среднем огне 8-10 минут. Помешать и добавить морковку. Продолжать жарить на небольшой огне 10 минут. Добавить немного соли и перца. После чего добавить сладкий красный перец и помидоры.
Руками вынуть баклажаны из воды о хорошо отжать воду. Выложить на сковородку, помешать и добавить чеснок. В последнюю очередь положить натертые яблоки и все протушить на медленном огне 20 минут. Желательно каждые 3-4 минуты помешивать. Подавать теплым или комнатной тепературы.
Yield: 5 or 6 servings.
2 big yellow onions, thickly chopped in half rings
2 big carrots, peeled and grated on a grater with a big holes
2 big red or yellow peppers, finely chopped
3 big red tomatoes, finely chopped
2 big eggplants, peeled and cut into medium-small size cubes
3-4 garlic cloves, minced
2 big red apples, grated on a grater with a big holes
salt, pepper, lemon juice to taste
olive oil for sauteing
Note: It's a very slow process. I think, it's going to take up to 1 hour to saute all vegetables.
No matter of timing, I love these veggies with meat, fish or just a side dish in a fall.
Pour 4-5 cups of water in a big bowl, add 1 teaspoon of salt and place eggplant cubes in it. Leave for 40-45 minutes. It removes the moisture, makes it less bitter and adds crispness.
Heat oil in large nonstick skillet over medium-high heat. Add onions; cook 8-10 minutes or until tender and little bit brown, stirring occasionally. Add grated carrots and continue to cook for more 10 minutes. Add a little bit of salt and pepper. At this moment you can start adding peppers and tomatoes.
While veggies are sauteing, prepare eggplant cubes. Using your hands, squeeze water out of eggplant cubes and add to veggies on a skillet. Add garlic and grated apples. Check for salt, pepper and lemon juice, If you feel you need them, add to taste. Saute for 20 minutes stirring occasionally. Serve warm or at room temperature.
This recipe came from my mom's friend a long time ago. Every fall I used to make this dish several times. It's healthy and delicious in a fall.
Осеннее вегетарианское соте.
На 5 или 6 порций
2 больших луковицы, очишенных и порезанных на большие полукольца
2 большие моркови, очищенные и натертые на крупной терке (бурячная)
2 больших красных или желтых перца, мелко нарезанных
3 больших помидора, мелко порезанных
2 больших баклажана, очишенных и порезанных на небольшие кубики
3-4 зубца чеснока, мелко нарезанных
2 больших красных яблока, натертых на крупной терке
соль, перец, лимонных сок по вкусу
оливковое масло для жарки
В большую миску налить 4-5 чашек воды, добавить 1 чайную ложку соли и баклажанные кубики. Дать постоять 40-45 минут.
Нагреть масло в большой сковороде, добавить нарезанный лук и жарить на среднем огне 8-10 минут. Помешать и добавить морковку. Продолжать жарить на небольшой огне 10 минут. Добавить немного соли и перца. После чего добавить сладкий красный перец и помидоры.
Руками вынуть баклажаны из воды о хорошо отжать воду. Выложить на сковородку, помешать и добавить чеснок. В последнюю очередь положить натертые яблоки и все протушить на медленном огне 20 минут. Желательно каждые 3-4 минуты помешивать. Подавать теплым или комнатной тепературы.
September 05, 2013
Super dough for pierogi
Makes 80 pierogi (vareniki)
1 cup sparkling water
1 egg
1/2 teaspoon salt
1/2 teaspoon sugar
4 tabelspoons vegetable oil
4 cups all-purpose flour
In a big bowl mix together water, egg, salt, sugar, and vegetable oil. Slowly add flour and knead until soft dough will be formed. This dough is quite unique because it does not need more flour for rolling and making pierogi. Russian women make vareniki, pelmeni and even baked pirozhki.
СУПЕР ТЕСТО НА ПЕЛЬМЕНИ И ВАРЕНИКИ
На 80 вареников.
Ингредиенты:
- газировка 1 ст. (минеральная вода газированная)
- яйцо 1 шт
- соль 0, 5 ч.л.
- сахар 0, 5 ч.л.
- масло растительное 4 ст.л.
- мука 4 ст. (можно и меньше)
В миске соединить все составляющие, кроме муки.
Муку подсыпать постепенно, потому что она у всех разная.
Замесить мягкое, эластичное, блестящее тесто, чтобы не прилипало к рукам и столу.
Все, мука нам больше не нужна.
Вот за это вы тесто и полюбите - за чистую кухню)))
С этой порции получается около 1 кг. теста.
Дальше лепим вареники или пельмени, его можно варить, тушить или печь.
Также подходит на чебуреки, но тогда в тесто не добавлять яйцо.
Recipe from http://vk.com/vtarelke?w=wall-4806561_256348
1 cup sparkling water
1 egg
1/2 teaspoon salt
1/2 teaspoon sugar
4 tabelspoons vegetable oil
4 cups all-purpose flour
In a big bowl mix together water, egg, salt, sugar, and vegetable oil. Slowly add flour and knead until soft dough will be formed. This dough is quite unique because it does not need more flour for rolling and making pierogi. Russian women make vareniki, pelmeni and even baked pirozhki.
СУПЕР ТЕСТО НА ПЕЛЬМЕНИ И ВАРЕНИКИ
На 80 вареников.
Ингредиенты:
- газировка 1 ст. (минеральная вода газированная)
- яйцо 1 шт
- соль 0, 5 ч.л.
- сахар 0, 5 ч.л.
- масло растительное 4 ст.л.
- мука 4 ст. (можно и меньше)
В миске соединить все составляющие, кроме муки.
Муку подсыпать постепенно, потому что она у всех разная.
Замесить мягкое, эластичное, блестящее тесто, чтобы не прилипало к рукам и столу.
Все, мука нам больше не нужна.
Вот за это вы тесто и полюбите - за чистую кухню)))
С этой порции получается около 1 кг. теста.
Дальше лепим вареники или пельмени, его можно варить, тушить или печь.
Также подходит на чебуреки, но тогда в тесто не добавлять яйцо.
Recipe from http://vk.com/vtarelke?w=wall-4806561_256348
August 23, 2013
Flaky Turkish Feta Turnovers
Flaky Turkish Feta Turnovers
Makes 30 turnovers
They are good and stay fresh for several days. They are really good with tea, coffee, salads, soups and just as a snack. The most important all ingredients you can find in your refrigerator. Nothing special to buy. I think, turnovers would be good for potluck. Enjoy!
Dough:
3 & 1/2 cups all-purpose flour plus more for kneading
1 teaspoon salt
1 teaspoon baking powder
1/2 cup olive oil
8 tablespoons unsalted butter, melted
1/2 cup plain yogurt
1 large egg
Filling
10 ounces feta cheese (I took 8 ounces + 2 ounces cream cheese)
1/2 cup chopped dill
2 large egg
I added 2 tablespoons of flour to filling to make it firmer
1 large egg, beaten with 1 teaspoon water for egg wash
In a large bowl whisk together the flour, salt, and baking powder. In a medium bowl, whisk together the olive oil, melted butter, yogurt, and egg. Add liquid to dry ingredients and stir well with a wooden spoon until the dough gathers into a mass. Scrape the spoon clean and add any bits of dough to the dough in the bowl.
Scrape the dough onto an unfloured work surface and knead briefly until it forms a cohesive mass. The dough may not look completely smooth and it may want to break apart; do not concerned. Slip the dough into a large resealable plastic bag, and let the dough rest at room temperature for 1 or 2 hours. During this time the dough will become supple and feel soft, and it will be easy to work with.
To make filling, crumble the feta into medium bowl. Add dill and eggs and stir to combine well. I placed all ingredients into food processor and pulsed several time. Add flour.
Divide the dough into 30 equal pieces. Roll each piece between your palms into a ball and set the balls on an unfloured work surface. Cover loosely with plastic wrap. Flatten one ball of dough with your fingertips to make a circle about 31/2 inches in diameter. Place a generous teaspoonful of filling just below the center of the dough circle. Fold the top half of the dough over the filling to form a half-moon shape, and press the edges of the dough together firmly to seal. Place the turnover onto one of the prepared pans. Repeat with remaining dough and filling, placing 15 turnovers on each sheet, 1 to 2 inches apart. Paint the turnovers with egg wash.
Bake about 30 minutes. With a wide metal spatula, transfer the pastries to wire cooling racks. Serve warm at room temperature.
Recipe came from "A baker's odyssey: by Greg Patent.
August 08, 2013
Beet and Goat Cheese Crostini with Caramelized Onions
Beet and Goat Cheese Crostini with Caramelized Onions
Servings 6
1 tablespoon olive oil
1 medium onion, thinly sliced
1 medium jar Gold’s Borscht (I took 1/2 medium size roasted beet)
4oz. goat cheese
1 teaspoon dried thyme
1 teaspoon salt
1 long baguette, sliced and toasted (I took regular bread slices)
1 tablespoon chopped chives (optional)
1 tablespoon lemon juice
In a skillet, heat the olive oil on medium heat. Add the onions and stir to coat, letting them cook until caramelized, about 20 minutes. In 10 minutes I added 1 tablespoon of lemon juice.
In a medium bowl, strain the borscht, reserving the liquid for another use (like this Pink Rimmed Gefilte Fish).
In a blender or food processor, place the beets, goat cheese, thyme and salt. Blend on high for 1-2 minutes. If the mixture is stuck, add up to 2 tablespoons of the borscht liquid, one at a time.
Assemble the crostini by smearing 2 teaspoons of the cheese mixture on each baguette slice and topping with the caramelized onions. Sprinkle the chives over the baguette slices and serve immediately at room temperature.
Бутерброды (crostini) с красной свеклой (буряком), козим сыром и луком
На 6 порций
1 столовая ложка оливкового масла
1 средней величины голоцка лука, мелко порезанного
1 средняя банка Gold’s Borscht (Я взяла 1/2 средней величины бурячка, предварительно отваренного Советую Вам сделать тоже).
1 чайная ложка сухого тмина
1 чайная ложка соли
1 столовая ложка зеленого лука (chives)
1 столовая ложка лимонного сока
Подогреть оливковое масло на сковороде. Добавить лук, перемешать и жарить на умеренном огне 20 минут. Через 10 минут добавить 1 столовую ложку лимонного сока.
Отцедить жидкость из банки "Gold’s Borscht". В моем случае я просто нарезала буряк. Положить буряк, козий сыр, тмин, соль в кухонный комбайн и провернула все до получения пасты.
Положить 2 чайные ложки пасты на кусочек хлеба и сверху выложить жареный лук. Посыпать желеным луком. Подавать сразу.
Recipe from Joy of kosher
Servings 6
1 tablespoon olive oil
1 medium onion, thinly sliced
1 medium jar Gold’s Borscht (I took 1/2 medium size roasted beet)
4oz. goat cheese
1 teaspoon dried thyme
1 teaspoon salt
1 long baguette, sliced and toasted (I took regular bread slices)
1 tablespoon chopped chives (optional)
1 tablespoon lemon juice
In a skillet, heat the olive oil on medium heat. Add the onions and stir to coat, letting them cook until caramelized, about 20 minutes. In 10 minutes I added 1 tablespoon of lemon juice.
In a medium bowl, strain the borscht, reserving the liquid for another use (like this Pink Rimmed Gefilte Fish).
In a blender or food processor, place the beets, goat cheese, thyme and salt. Blend on high for 1-2 minutes. If the mixture is stuck, add up to 2 tablespoons of the borscht liquid, one at a time.
Assemble the crostini by smearing 2 teaspoons of the cheese mixture on each baguette slice and topping with the caramelized onions. Sprinkle the chives over the baguette slices and serve immediately at room temperature.
Бутерброды (crostini) с красной свеклой (буряком), козим сыром и луком
На 6 порций
1 столовая ложка оливкового масла
1 средней величины голоцка лука, мелко порезанного
1 средняя банка Gold’s Borscht (Я взяла 1/2 средней величины бурячка, предварительно отваренного Советую Вам сделать тоже).
1 чайная ложка сухого тмина
1 чайная ложка соли
1 столовая ложка зеленого лука (chives)
1 столовая ложка лимонного сока
Подогреть оливковое масло на сковороде. Добавить лук, перемешать и жарить на умеренном огне 20 минут. Через 10 минут добавить 1 столовую ложку лимонного сока.
Отцедить жидкость из банки "Gold’s Borscht". В моем случае я просто нарезала буряк. Положить буряк, козий сыр, тмин, соль в кухонный комбайн и провернула все до получения пасты.
Положить 2 чайные ложки пасты на кусочек хлеба и сверху выложить жареный лук. Посыпать желеным луком. Подавать сразу.
Recipe from Joy of kosher
Subscribe to:
Comments (Atom)


















